Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, January 27, 2011

kerang tumpah dalam koey teow

dah petang pon.. baru kalut nak update semalam makan ape time dinner kan ..
Hahaha .. tadi tengah berlumba dengan kawan2 opis. Sape join kontes tercepat dan terbanyak.
Sampai skang takde lagi pemenang ye .. Harap maklum ..





menu semalam. Koey Teow keraNG. nak wat char Koey Teow sebenarnye.
tapi dah En. Boo Boo nak yg kering dari bese so aku layankan aje. Sebab aku ni makan ape saje.
Tolak batu dgn kayu je nokk!! Hahaha ..

Banyak gak le semalam kerang dalam koey teow ni. bukan ape sebenarnye. sejak kawen ni. dah nak masuk bulan ke8 .. diulangi nak masuk bulan ke8 ..
kami tak penah makan kerang lg .. masak pon tak .. tak penah ..
kerang kat sini tak elok la .. itam semacam je .. pastu busuk plak .. euuwww!

pastu teringat plak kisah tahun lepas yg diorang proses kerang kat sebelah tempat orang potong babi.
ni jadi kat pasar chow kit. lagi le tak sanggup nak beli even kat tesco @ giant skalipon.
lebih baik tak makan .. banyak lagi benda lain nak makan.

oke .. pasal kerang yang aku beli ni plak. aku beli kat psar malam dari sorang pakcik tua.
die tangkap sendiri n lagipon kerang die bersih la sikit dari kat tempat lain cume kerang die agak kecik la kan .. tapi takpe asalkan bersih ..
itu yang penting kan :)



ni dari dalam magkuk tambah .. banyak kan kerang ..


aku letak 600gm kerang dalam 1/2bungkus koey teow .. sasau betoi ..
pastu pakat2 laki bini muntah kerang .. Hahaha




foto kiut

selamat kan aku..selamat kan aku.. semakin hari semakin parah ni. semakin hari semakin gila.
ape ke hei nye yong? ate kalu kamu nak gile pon. kamu gile la sorang2. haha. manolog sorang2 time lunch. pe kejadahnye ni.

sebenarnye aku dah tak tentu arah. sejak pandai join GA ni. ari2 nak join. kalu takde tu rase cam tak bes je. mesti aku nak kene jenjalan @ di tag oleh kengkawan. pada asalnye cume nak cari sahabat di alam maya ni tapi makin jadi parah pulok. makin syok sendiri..!!

menang tu insyaALLAH la kan kalu ade rezeki. bukan wak kuar modal ape pon kan. cume side bar le penuh berderet2. hahaha

ambboooii.. banyaknya ulasan. hehe kalah dapat Oscar. sebab tak penah dapat Oscar le ni aku pura2 bermonolog sendiri. okey.. dah2.. full stop ye puan.   baaaik..!! =D





ade lagi kontes ni. tentang foto kiut. haha. macam2 la penganjur ni. mereka ni sungguh bermurah hati dan kreatif. mmm kontes ni dari Ka-Ching PreLoved. aku dah wat ape yang die nak. so harap diterima ye tuan tanah ye. =D

nur atiqah syahirah bersama mak cik die :)



 ni gambo yang aku nak letak sebagai taruhan. harap tidak dipandang sebelah mata le ye. walaupon ramai lagi yang bes n kiut. tapi aku tetap nak join. semangat tu beb..!!



contest kami pose COMEY


moning..moning..
kontes lagi. nape skang ni aku makin suke masuk kontes ?
walaupon tak menang tapi tetap rase cam nak masuk.
kontes ni lagi le. pose paling comey..

masalahnye aku comey ke ? hahaha.
mm kalu nak taw citer. sil la melawat cik amni yg comey tu ye.
aku tak nak cakap banyak sebab aku dah wat ape yg die nak.

so sesape yg nak taw cite.. sile ke halaman puteri ni ye.




haa. ni la gambar aku yg comey. hahaha.
jangan le gelak.sebab aku dah memang comey so tak yah nak kena pose comey pon.
 *sila muntah dgn statemen ni.

ni anje. die adik yang kecik skali. time ni kami g kenduri kawen sedara abah.
sangat tak senonoh kan. dah jadi mak budak pon still g kenduri pakai blouse.
*sila abaikan.

antara penguat semangat nak join ini kontes adalah. boleh adiahkan pada En. Boo Boo
for our 1 anniversary.
hihi
so tolong saye okeh.


sebab yang buat aku teruja pulok dengan kontes ni adalah kerana hadiahnye..
giler ko. sape tak tergugat bile ade yang nak bagi adiah cenggitu.
kalu orang lain wat kontes belom tentu dapat ni.
menarik kan. so ape lagi. sila la join kalu anda nak.......
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
i-phone




mmm..nak tag sape ye..tuan umah nak suh tag 4org Hamba Allah.
tapi aku tag ramai ni. sebab tak nak hampakan kwn2 dengan adiah yg lumayan ni.






"SELAMAT BERJAYA UNTUK DIRI SENDIRI"






Wednesday, January 26, 2011

kontes dari IBU hamil

OOwHH!!


SAngat teruja okeh. tetibe ade nampak kontes dari blog iBU HaMil. Nak join.
Sebab nak join adalah kerana due Date Die tue.


30 JanuAri 2011


sangat le nak join. Hope pada tarikh ni aku akan di murahkan rezeki.
di lipat gandakan segala kesempurnaan dan kebahagiaan.
Aminn.




Simple sangat..tak yah nak pening2 kepale.
Just follow dan tinggalkan url di ruang komen.

serius. Aku join adalah sebab tarikh keramat tu.
rase macam penghargaan pulak kan.
Very d speechless.

T____T







homemade piza by OURs

Alhamdulillah..


Keje dah setel..tapi hati masih gundah..
ntah ape la yg dipikirkan hati ni..
dah le tak payah nak tambah penyakit dalam badan ye..
wat sesak napas je kan..
baik citer pasal makan..haha
makan pon salah satu penyakit gak ni..hai..makin hari makin suram je azam diet aku ni..
memang le stakat ni blom masak nasik lagi kt umah tapi
semalam tetibe tekak ni rase cam nak bedal nasi hayam
kat Ciken Rice Shop nun..
hahaha

so semalam aku g jela makan..kenyang samp malam..tapi still makan piza lagi tu sepotong..
hehehe sangat kejiii..!!
semalam ade tamu..tak kan le nak bior hidang green tea je..
ye..skang ni aku mengamalkan mnum green tea + lemon suam2 stp malam =D
untuk kesihatan mmg le tak bape nak sedap..tapi mengenangkan toksin yg bersepah dalam badan ni..layankann aje..cume trase la kesegaran bl minum cenggini..
tak caye bleh try oky..sgt bagus.!!


PIZA homemade..ade beraaann??kalah Cik Mat taw. Hihi


okey aku tak nak tipu la kan..nampak lapik piza tu pon dah leh paham kan..
hehehe

citer pasal piza ni kan..mesti nampak pelik sikit..
ape kejadahnye BUAT beli piza cinonet camtu kan..beli yg gedabak tu kan senang makan..
ala..tak kan le tak paham lagi..skang ni kan dah de fenomena baru di kalangan pengguna Maxis.
"gelombang HOT TIKET"
*betoi ka ejaan camtu..??melayu + omputeh gamaknye



ramai la gak yang gunakan hot tiket ni..memanjang kalu aku g piza hut kt Rawang nun, kompom penuh org.. ape ke lapo sgt org Rawang ni..yang tu pon kebelor kan..
sowi ok..i tak duduk rawang ye..hehe juz lalu jew..but its fact ya!

skang ni dah ade macam2 hot tiket yang kuar..macam2..
sempena CNY ni pon ade gak..tapi aku tak sure sangat..takut sembang lebih2..
kang tersalah fakta kene kaTOOK!! plak kang..hehe
nak taw lebih lanjut..sile ke kedai Maxis berhampiran anda ye..



 P.E.A.C.E
*
*
*
*
 nota sejarah
nape la hot tiket ni tak wujud mase aku tgh berchenta dulu kan..
kalu tak mesti muke aku org yg slalu g makan Kepci n Piza =D
 ngeee
*
*
*
*

Katakan..YES! pada diri anda

assalamualaikum..
 

: nota kepala :
selalu orang wat nota kaki..aku wat nota kepala..
wat ever..hehe
tajuk post adalah untuk positifkan diri pada arini...
semoga aku akan tenang sepanjang hari
jgn kalut2..!!





Wah pagi2 lagi dah berpeluh...
ape citer ni..??
okeh..skang ni aku sangat busy..busy wat keje la kan..tak sempat nak letak pic @ nak berblog
n tak sempat pon nak jenjalan itik..

owh..sungguh busy la..
tapi nak gak publish post..hehe
mungkin jap2 lagi sempat kot nk wat post yg menarik..
tengok la..
tapi memang..dari semalam aku dah tak tenang..

wahai hati..
kenapakah kamu..??
begitu gundah sekali..ape yang merunsingkan ni..??






Tuesday, January 25, 2011

"contest gambar tak nampak muka paling COOL"

Murah rezeki arini ye..hehe
selalu aku yang tag orang..tapi tadi tetibe kene tag plak dgn cik dila =p
mmm..another 1 GA from KU LIHAT HIJAU..
*aissh..nape la ijau..tak suke ijau..


 seperti bese..kompom le kene jadi follower kan..so its DONE!

letak pic yang tak nampak muka..DONE!



 okey..yang dipertaruhkan adalah pic En. Boo Boo.
time ni kami g jenjalan sambil menikmati "masamadu" kat The Regency, PD
mmm..nampak bayang kenot kt hujung sane nun..
mmm..yang tu bukan saye ye..harap maklum..
so ni amat menjeleskan saye..
harap saye menang so leh g "masamadu" lagi. =D



 letak kat side bar and link kan ke tuan tanah..DONE!

tag kengkawan ye.. DONE!




tu jela..mekaseh ya..sbb menjemput hamba..mekaseh..







aku....dia...dan kamoo!

Nak join...nak join..hehe
seperti biase la kan..kalu tak jenjalan itik mane nak jumpe GA kan..
ni jumpe kat laman aibaks =D

okes..rasenye ni GA keempat kot dalam thn ni..huhu
amat sikit kan..pastu gadoh cakap tak menang..haha
jom kiter tgk GA ni dari mane..
okes..kontes ni dilahirkan dari Cik Ungu a.k.a ungunisme
die menawarkan sesuatu..yang agak bes..nak taw ke..??
okeh..topup RM50..!!


 ni le upenye banner dari tuan umah..sangat cun kan..spt tuannye jugak..
*ko memang suke gune ayat pancing kan..kejiiii..!!
sooo jangan buang masa..
meh layan..ape yg tuan umah ni nak..

1. follow..SIAP

2. letak banner tuan umah kt side bar..SIAP

3. letak 1 jew gambo..tapi mesti bertiga...SIAP



4. keterangan gambo...SIAP
*
*
*
Naaahh..amek ko tuan tanah..skali letak gambo kawen daa..hahaha 
kalu macam ni tokey pon bleh demam..!!
mmm..ni mase kawen aritu..
kompom le yg tgh tu panten pompuan yg tembon gebuss okey..

time ni dah petang sangat..orang pon dah tak ramai..panten pon dah berpeluh2 ketiak..hehe
yang mate tak bape nak tercelik tu En. Boo Boo saye..
mase tu die kurus lagi..saye pon kurus gak time ni..hihi
*euuww...tolong ye muntah..!!
skang ni En. Boo Boo saye dah gemukss gempal2..sbb hasil titik peluh saye masak n suap  bagi makan..haha
love u abang..jangan lupe adiah beday ye..
*wink..wink..wink

yang kecik molek tu adik saye..die yang no3..kire adik no2 la kan..
mmm die amek bahagian fesyen kat KOLEJ KOMUNITI..
dalam ramai2 adik beradik..die la paling cengeng..tapi suke mekap n melawa..
*sbb die tak lawa..hikhik
apepon..die la yang slalu layan kerenah saye kalu nak mntak tulun oter baju..hihi
thankz ayang...along doakan ayang ceria2 slalu k.. =D
*
*
*
5. tag kengkawan..aikss..saye takde kawan..ngeee =P



6. due date pada 27 feb 2010





kenikmatan....ROTI POKET =D



Assalamualaikum..

Mmmm..pagi2 ni..dah jenjalan..arini nak tunaikan janji..
semalam kan dah bagitaw nak wat samting bile jenjalan kt laman Cik Mat..

Alhamdulillah..termakbul gak le hasrat di tekak ni..
sedap..memang sedap..
idea memang di cilok dari sane..tapi gune citarasa sendri..
bak kata Cik Mat..
sesekali derhaka pd resepi ape salahnye..untuk memenuhi tekak sendri gak..betoi x..??

maka..jadi la sudah..memang sedap sgt..
cuma aku gantikan daging burger tu dgn daging cincang Ramlee n letak parutan carrot
supaya ade variasi skit..
lebihkan black pepper..kicap tak letak..
lebihkan rempah kari..memang melatopp..!!
mantap beb..
REALLY SUPERB.. =D
*wah3..ko puji diri sendri lebih2 pe hal ni..??
 
lagi satu..aku tak dapat jumpe serbuk roti kaler oren cam Cik Mat..
agak geram le..sebesau2 Mid Valley ni bleh takde kan..
semalam siap wat PA lagi punye nak cari yg kaler oren..tapi hampa..
takpe..lain kali buat lagi..

mudah je nak wat die..ekceli bentuk die bulat..aku je memandai ubah saiz..hehe
sebabnye ade 3 :
* tak larat nak tekan tupperware tu..ssh sgt nk bentuk..!
* tak nak bazirkan lebihan roti =p
* nak wat kelainan..hihi
 



okey..ni le hasilnye..penuh dgn kenikmatan..
memang sedap..pasni kalu adik2 datang..nak wat camni plak le..
simple n cepat je nak wat die..
yang penting lebihkan sayor..!!
tu memang terbaek...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
sape yang tak try ni memang rugi la..
seyes sedap..!!
wallaaah =D






Monday, January 24, 2011

Aku..Ben Ashaari..Elee Mardiana


Mmm..tadi g jengah jap blog Enchek Ben =D
ade wak balik buah tangan..tapi tak sanggup le yang..
tak sanggup nak inteprem kan gambo tu kat sini..
sebab sangat menakutkan..

eee..serius okeh..mane ade main2..sbb tu le aku letak gambo TUAN TANAH BEN..
*very d notty okeh..!! =D
nak taw citer sebenar..g le jengah Cik Elee Mardiana
kat situ ade la gambo yg sangat menyayat hati..

memang tak leh nak gambarkan penderitaan insan tersebut..
hanya Allah Yang Maha Mengetahui..
hikmah disebalik dugaan yg diturunkan untuk hambaNYA..

Aku harap usaha murni ini akan mendapat perhatian yg sewajarnye..
kalu aku ade kesempatan..
insyaALLAH aku sendiri pon akan turun padang..

turun padang..??
g mane.??
mmm..dah name pon turun padang kan..mesti la g jogging..
apela..... =D




:: nota picisan ::
hidup ni ibarat roda..kadang2 kite di atas..kadang2 kite tergolek jatuh ke bawah..
tak de sape dapat jangka segala musibah di depan sana..
TAPI INGAT
tak semestinya kita akan sentiasa di atas..itu adalah PASTI..!!!

murtabak.....seringgit

Assalamualaikum..

pagi ni ntah nape..sunyi je opis..kwn2 disekeliling aku ramai yg tak datang..@ tak datang lagi..
sepi le sejenak..hehe
bile sepi camni..nak berblog pon aman..yeke..??yela..

ampunkan aku ye teman2..bukan bermaksud sedemikian..
saje bermonolog sorang2..
pagi2 bese la..mesti jenjalan kn..
amboi..jumpe plak menu yg bes dari Cik Mat Gebu..

Aishh..mane leh jadi ni..geram plak tengok kan..nak wat bukan susah pon..
tapi geram tengok..kompom balik ni mesti wat ni..
takpe2..tu akan dipertontonkan esok hari..
mmm..arini nak tunjuk menu beberapa ari yg lepas..




tetibe rajin kan..nak beli tak sedap..dah le tu..mahal plak..
pastu..bawang je yg banyak..tak bes langsung..
ni disebabkan wat sendri so bleh kasi daging lebih..telo lebih..
sebab tu la kalori n lemak tepu pon jadi lebih..baru la thumbs up kan..hahaha
cume tang kulit tu je..ade masalah lagi..
aku gune kulit popia..cam aritu wat aku goreng..
tak bes sangat..
so arini aku jus grill je..
baru rase cam murtabak yg real..even kulit die tak real..haha

saiz die kecik je..beso tapak tangan camtu..sebab En. Boo Boo tersilap beli 
kulit popia saiz kecik..tu yang jadi

~ murtabak seringgit ~

yang penting murtabak..mesti makan dgn bawang die kan..
kalu makan dgn kari tak bes sangat..
pada aku la kan..tapi lain orang lain citarasa..
selamat le En. Boo Boo pon jns yang ske mkn dgn bawang tu..hihi
so senang keje =D
 

amacam..ok tak..??
 
 
malam ni menu dah ade..siap le..nak try gak ni..
aish..cam menarik..dah terbayang2 dah ni.. 
 

tapi kan..ade inti lebih tu..aku wat roti JOHN..haha
maknenye tak membazir la kan..
sebab inti roti john ni same je dgn inti murtabak..cume lebihkan telo..
pastu hiris kobis nipis2..timun..letak sos n mayonis..
mmm..memang sedap..
sowi le..gambo tak sempat nak snap..makan camtu je.. =D




 



Friday, January 21, 2011

KAsI GeGAR bLOG..last seru!

nak taw citer..klik banner..jgn malass..!!

amboi..aritu aku tak sempat masuk..sebab tak berblogging..hehe
okes..nampaknye..masih ade lg..smp AHAD ni..
masih diteruskan..
so layan jela..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
blog aku ni masih baru nak idop..
kire nak bertateh lebih kurang camtu le..
harap2 tidak dipandang sepi ye oleh Enchek Ben =D




 : nota kaki : 
ape motip enchek Ben ni ye..?? mungkin rezeki aku kot..yg aritu tak sempat..!!

Sagu Golek-Golek..

Merahnye mak long.. =D

 Bentuk hati.. maknanya..
~I LOVE U~
yeke?? =P

Haha..amboi..semalam punye la bosan..sampai tak taw nak masak ape..
skang ni aku dah memang jarang masak nasik..
nak kata malas..tak gak..
nak kata diet pon tak gak..
tapi skang ni aku makin suka masak bnd yg merapu2..hehehe
mmm..macam semalam dok umah bkn watpe pon kan..stakat kemas umah tu ape la sgt..
jap je dah setel..so ape lagi..tgk kt dapo..bahan2 sume ade..
maka terhasil la lagi 1 resepi..
simple je pon..
tapi sebab nak bg abes gas kt umah tu..maka nya aku masak le smp 2-3jns kueh shari..

nampak cantik kan..tapi die tawar ckit..tak nak le manis2 sgt..cakap nak idop lame kan..hehe
okey..aku panggil kueh ni sagu golek..sebab kueh ni kne golek atas kelapa..
tapi aku taw..lain org lain namanya..
ade yang panggil kueh bronok..
ntah nape name die camtu kn..
tapi yang pasti..memang sedap mkn sejuk2..layan je..
memang rase damai le tekak ni..
ni bukan utk minum petang ye..tapi utk lunch..
wah..meroyan..lunch mkn kueh ni..hahaha..

sebenornye..aku wat kueh ni ade sebab..
baru beli acuan bntuk hati ni..hehe
pastu tgn pon mule la gatai nak masak bnd yg kene gune acuan kan..
nak wat agar2 @ puding..jemu..asyik tu je..
itu le yg wat kueh ni..bes2..sgt bes..!!




balik ni bleh makan lg..sebab ade lagi 6 ketoi kt umah nun..
semalam wat dapat 16 ketoi..hihi

En. Boo Boo..syg nak intip abg!

Assalamualaikum..

Hari Jumaat datang lagi..penghulu segala hari..
penghulu hari yang mempunyai fadhilat dan keistimewaan sendiri..
wah..mentang2 baru lepas dengar syarahan agama kt opis ni..
tetiba jadi baik n insaf jap..
okeh..full stop..!!



Mmm..tajuk entri..agak2 suam le kan..takde la hot bebenor..!!
perlu ke nak intip En. Boo Boo..??
ape salah die sampai aku nak wat keje bodoh tu? nape la jahil sgt nak wat keje tak berpekdah tu kn..
aku ade dengar..ade orang sanggup intip suami die..
sebab tak caye suami sendiri..
sebab nak pastikan suami memang g keje..bukan tempat lain..
ape kes la wat camtu kan..

even die tak intip suami die hari2..tapi die akan wat camtu at least 3-4 kali sebulan!!
berbaloi ke hidop sebagai isteri yg curiga pada suami sendri..
lain le kan kalu suami ko tu penah wat hal..
penah ade skandal dgn pompuan lain ke..
penah tinggalkan ko time ko perlukan die ke..
penah lari dari umah samp tak balik2 ke..
**aish..bape byk penah daa..!!



sebagai sorg isteri yg terlalu sayangkan suami..
aku takkan wat camni..aku takkan khianati kepercayaan yg suami aku dah berikan..
kalu ade badai yg bergelora skalipon..aku akan tetap setia..
insyaALLAH..
tp tidak sesekali aku akan curiga..
mungkin aku sorg yg kuat cemburu tapi tak le sampai tahap nak intip suami ok..
sebab..aku kenal siapa suami aku..!!


En. Boo Boo dgn remos SUPERMAN..!!hehe








Thursday, January 20, 2011

teka teki RANGGOLI ?

Assalamualaikum..

harini cuti ye..syok kan dok umah..kalu la selalu camni..mesti bes kan..??
mmmm..memang heaven la dok umah ni..
even En. Boo Boo aku keje..tapi aku tetap rase syok sbb tak perlu nk bgn 
seawal 4.45am..sangat malas okey..
yela..nk berulang ke tempat keje jauh tu..

sangat le rase bersuka ria kalu dapat dok umah..hehehe
cuti sehari pon nak kecoh kan..??
takpela..janji aku yg hepi..korang ape taw kn..!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

amek ko...orang lain yg raya..aku plak yg beranggoli kt umah..hehe
mentang2 Thaipusam..aku pon dh join skali..
adoi la..memang takleh tahan tgk beras yg kaler2 ni kn..hehe
ape yg aku wat dgn beras ni ye..??
ape ye..??
kalu nak taw..teka la dulu..
*
*
*
*
tapi jangan bantai gelak @ muntah kuar nanas nanah plak bile taw ape hasilnye..
sila la teka !!
sape teka betoi..bagi adiah..hehehe






Wednesday, January 19, 2011

budak tue!!

Rindunye kat anje ni..
dah besar dah die..


tak balik kpg dah lame..last balik time Krismas aritu je..
ala time aku tinggalkan En. Boo Boo..

pastu tak balik dah..lame gak le..dulu sebelom kawen..stp bulan..
dapat je gaji balik kpg trus..
skang dah de tanggung jawab..dah tak leh wat cam dedulu dh..huhu
emo..emo..
mmm..rindu kt mak..kt anje lagi le rindu..
mulut die bleh tahan la..
kalu bab nk ngata org..serah je..

alahai..kecik2 lagi dah de bakat kan..hehe
anje baru 5thn..baru msk 5thn..
mak anta die g tadika cina..nak bagi die pndai bergaul la konon2..
sebab die kt umah mane ade kawan..
asyik kawan dgn mak lang..mak njang..n mak..
cakap pon dah cam org tuwek..!!
aish..makin teruk..
bile anta g tadika..die komen pasal cikgu2 cina tu dress up plak..
*
*
*
*
*
"Teacher2 anje sume pakai skirt pendek tapi depa punya kaki putih..cantik..!!"
*
*
aritu balik je dari sekolah..mak bagitaw die terus tido..
bile bangun mak tny nape trus tido..tak g umah mak lang..kalu nk taw anje ni mmg selalu melepak
kt umah mak lang..sbb mak lang rajin bsembang..mkn pon tak, mak ckp..
upe2nye..
*
*
*
*
"Teacher cakap kalu nak putih, jgn jalan tengahari..
kalu nak cantik jgn makan banyak2..nanti gemuk"
*
*
*
okey..aku plak yg terase kn..ade ke teacher ckp camtu kt anak murid die..??pelik la aku..
tapi takpe..ade mase..aku nk g sembang dgn teacher die..
memang tak senonoh wat kenyataan camtu..
tapi aku pelik..ayat tu cam jawapan pd 1 soalan..takkan anje g tny kat die plak..
ape rahsie nak putih n cantik..
pikir..pikir..pikir..

mmm..rindunye..memang die semakin besa n semakin nk melawa..
hehe..tengok le die lagi 10thn..
secantik sape..along kah? angah kah? ayang kah?


ni time g KLCC..anje punye permintaan ni..die nak sangat g KLCC..
siap request kt abg ipo die lg suh amek gambo byk2..haha
naseb la kn..melayan adik ipo ye En. Boo Boo.. =D









CONTEST PIC hitam putih PALING COOL !

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..masih lagi aku di sini..untuk teruskan perjuangan yg dah semakin bersisa ni..hehe
mmm..tadi jenjalan itik jap kt blog aibaks (bukan nama sebenar)..
so cam bese pas jenjalan mesti ade buah tgn yg aku wak blk utk dipaparkan kt blog ni..
tapi idak le teman tiru mike ye en aibaks..ngeh3~~ =p

okeh..jom tengok ape yg aku kutip wak balik dr sane..
~ GA..GA..GA.. GIVE AWAY.. ~

menang rm 100..memang bahagia la hidop kn..pasni leh terus pakai kete baru..
inspira hitam..*perasan jap!!
dari si gadis mata coklat..mata coklat..mata guli tu farah..!!

 okey..ni la gambo yang dipertaruhkan..hihi
gambo En. Boo Boo terchenta dgn strawnye..
time ni die baru pas tumpahkan 1/3 botol 100plus..
sangat tak senonoh..!!



nak tengok ape yg die nak..jom zasss..

1. jadi follower.. SIAP
2. letak BANNER contest kat side bar... SIAP
3. wat entri pasal ape benda yg aku nak kalu aku menang RM 100.. SIAP


wahai cik gadis bermata coklat yg cumil..
 *ececeh ayat nak menang 100
kalau saye dapat menang RM 100 tu saye nak letak dalam ASB..
sebab saye nak beli kereta..belom cukup duit lagi ni..
tak cukup lagi RM 100 je..
sedey2..
T__T


4. kene tag 4 orang kengkawan..jom tengok..sape yg terkena..




5. due date pada 1 MAC 2011


Tuesday, January 18, 2011

BURRPP..!!

Alhamdulillah..
selamat segalanya masuk perot..hehe
kenyang2..mmm sangat le sedap..

nape aku plak yg makin makan banyak ni..??
aish..lebur la diet yg aku canang2 sebelom ni...
asyik berlemak je ni..camne eh..?? risau plak aku..
pada hal ni la masalah pada tekak aku skang ni..
jom layan kan jela cite pasangan baru kawen ni..hihi




semakin hari semakin sayang gemms le..!! hehe


ape kes la diet camni...gile extreme!

okey..nak citer siket ni..
ari Jumaat malam adik2 dtg umah..sorang yg keje kt MINDEF..sorang lagi blajar kt REMBAU..
sebab kn aku ni kaklong yg baik hati..maka aku pon siapkan le mkn malam adik aku..
n untuk EN. Boo Boo sekali le gak..
tak kan le nak bior kn die..ye dak..??
memang giler la makan kn..aku saje je masak bg bes sket..
bukan selalu dpt berkumpul btol tak..

tapi agak terkilan  sebenarnye...aku ingat nak wat nasik kerabu..tapi bleh plak..kt area umah aku tu kelapa bleh abes..cam tak masuk akal je kan..
di sebabkan terlalu mengidamkan nasik kerabu..maka..tercetus la..
1 resolusi..hahaha


amek ko..nasik kerabu tp lauk nasik lemak..hahaha
sila bantai gelak ye..
yela..aku nk makan nasik kerabu..dah takde kelapa..terpaksa la aku mkn nasik lemak je..
tapi ade le gak sikit2..sebab nasik tu wrna biru..hehe
kalu nampak kt omak kt kpg ni..mau nanges die..tgk anak die ngidam sampai tahap camni..huhu

untuk pencuci mulut plak..hehe
ni kire hasil nukilan En. Boo Boo..die yg tolong ngacau sume bahan2 ni..
tak larat kot nak pukul lelame..jom tengok..


haa..ni la..mekar setaman..memang terbaek kn..aku plak yg makan banyak..ni amek dr kak mas..
kak mas gune gula melaka..aku ganti gula merah..
kak mas gune bekas cumil2..aku gne loyang yg segedabak..haha
takpe2..asalkan dapat beri yg teristimewa kt adik2 n En. Boo Boo..


mmm..diet stop jap dari 8pm sampai le 11pm.. =D



GA umar yg cute : picture aku cute? kau ada?


cara-caranya.....semudah abcde je.

1st kena la jadi follower umar yg cute ini.. SIAP
2nd: kena la like FB fan page umar dan BFF umar yaitu encik lembu.. FB non ade
3rd: kena la buat entry GA umar yg cute: picture aku cute? kau ada? SIAP

 DUE DATE :: 9 Februari


mmm..nak join gak la...hehehe
ni gambo adik yg paling kecik..ANJE nama die..
okes meh nak cite siket pasal gambo ni..
gambo ni di amek time bertunang sepupu..
ni mase nak g umah pihak pompuan..kek topi jalan..sebab tu singgah beli jambu jap..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

okey tak jadinye..??gune picasa jew..bagi lighting ckit..shadow kasi up ckit..maka..hasilnye sedemikian le..

nak tag sape ni..?kite try jela eh...jom tgk sape yg kena..!!





18 Januari..setahun yg lalu..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..masih sempurna sifatku..masih bernafas aku..
syukur..
semalam tak sihat..so pagi ni dikurniakan kekuatan..
18 Januari
setahun yg lalu tarikh ni aku ada di KKR Jalan Sultan Salahuddin..
lapor diri..ya..lapor diri..
berikrar dan angkat sumpah untuk menjadi seorang penjawat awam yang patuh dan amanah..
dari KKR..aku ditempatkan di Midvalley..aku ditempatkan bersama kawan2 baru...
memang syukur sangat setelah hampir setahun aku keje di bahagian site..kini aku seorang 
penjawat awam..

aku akan terus berkhidmat disini..bersama JKR..
~ JABATAN KERJA RAYA ~ 
*
*
*
*
*
*
*
*
*

aku harap pasni akan ada kenaikan pangkat..ececeh..nak naik pangkat plak dah..induksi n BTN pon blom pegi lagi..hehehe
doa2kan la..mana taw ade rezeki yg bertambah2..
double happinessss gitu..!!


Friday, January 14, 2011

Silap tekan..terus keluar apam.

Salam..

Sebenornye ni nak wat auto publish..tibe2 tertekan publish post..aish..jahil btol la..
tapi takpe..lain kali bleh wat lagi kan..ni kire penutup untuk ari JUmaat le kirenye...hehehe
nak masak ape pon tak taw lg la setakat ni..
kalu ikot perancangan nk makan mee kari..aissh..
boleh ke ni makan mee kari..mmm tapi org kata yg sedap tu la penyakit..hehe


aikss...sebut pasal mee kari..tetibe kuar apam yg gelap gelita ni kn..hehe
sebenarnye nak ucapkan time kaseh pada KAK MAS..
ini kak mas punye resepi..

Nak resepi eh..amek sini ye..jgn malas tekan..

~apam cokelat~


dan atas tunjuk ajar dari kak mas gak la blog aku akhirnya bleh masuk gambo..
oyeeeaahhh..!!
time kaseh banyak2...
memang sayang le dgn kak mas ni...muah..muaaahh..
*
*
*
*
*
*
*
SELAMAT BERHUJUNG MINGGU



Terharu dengan perhatian itu

 Alhamdulillah...

Entah le kenapa..bila je terpandang entri spesel dari 
terus je perasaan untuk terus idop di dunia blog ni semakin penuh bersemangat..
sape sangka..blogger yang dah dikire sebagai otai blog sanggup luangkan masa, abeskan tenaga untuk post entri pasal blog ni..

** gambo ni yg aap letak..hehe malu2..

padahal blog ni cikai je..mane de sape yg jengah..tapi seyes...
2orang blogger ni adalah yg terbaek setakat ni..iaitu..


bayangkan la blog yg boleh dianggap antara yg terbaek dan punya follower tersendri dgn stp post pasti akan ada yg tinggalkan komen..
mereka sanggup jengah dan jadi follower blog ni...
even mereka ni bukan la artis yg meletop 1 Malaysia kan..
tapi aku berbangga..korang nak kata apa pon kata la...
masalahnye korang ade..?? ade ke..??
takde kan..!!



mereka memang terbaek..





merepek je keje ko eh..

Bismillahirrahmanirahim..

Alhamdulillah..masih idop aku rupenye untuk pagi ni..macam bese la kan..ektibiti pagi2 adalah 
blog walking dulu..drops comment..pastu baru layan blog sendiri..hehehe
ade gak manusia camtu kan..??

eh,, eh,, mesti la ade..aku la manusia itu..haha
mmm..pagi nak cite pasal ape ye..??selalunya pagi2 Jumaat ni mood kureng sebab penat **wink..wink
pikir nak balik umah..sok kan cuti..aisshhh..~cian Jumaat..

moh le kite sembang2 pasal ape menu yang perlu aku ngadap hampir saban hari..
sowii ye..nama tu macam tak kene je erk..!!
kire betol la ni..ade kobis yg berwarna purple..
tomato yang oren tu lagi..dan jangan dilupa timun yg ijau..hehe
macam2 kaler ade dalam ni..mane nafsu makan tak memuncak..aishhh..pengsan kalu selalu camni..

diet ke camni..??ntah le..banyak sayo je ni..air manis pon dah tak minum..dalam seminggu tu 1 kali je kan..so keputusan untuk say 
NO TO NASIK !!
kire hampir berjaya le gak setakat ini..diulangi setakat ini..hehehe

jom jela layan gambo.. **layan kunun..ade pon 1 je gambo ko tu..ngee
okey le kan..ni kre bukti aku bagi makan En. Boo Boo dari takde bukti kan..
pastu ko mencanang setiap org kata ko masak kt laki ko..macam2 ko wat..
bilo tanya bukti ade..jawabnye..
NAN ADO !!
aik..ni apehal ayat cam tersentap plak ni..dah2..

pheww..letih la nak naip panjang2..tapi naip gak..okes..dah2 tak nak cakap ape dah..
skang ni pikir nak kuar dari kesejukan yg melanda kt opis ni..dah cam dalam igloo dah..
 *
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
kalu on diet..leh makan mee kari tak??
apam..?? hehe 

peace no war =D



~sekian~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...