Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 16, 2014

Petua gebukan kulit muka



Kalau petua petuii ni confirm akan up punya post ni. sebab tu lama dia "terduduk" kat draft.
Ok, aku tipu. Hahahaha. sebenarnya takde kaitan pon, aku ja malas nak update!
sebut pasal bab nak gebukan kulit, nak bagi putih, nak kulit licin memang topik perempuan2 la nih.
topik yang dari dulu tak abis2. Aku pon tak paham.
Pada aku, kulit muka aku memang takde masalah apa pon cuma dari semalam hidung aku sakit!
Rupanya jerawat tumbuh kat tepi hidung tapiii. . . . . . . . .
jerawat tu tak muncul sangat, dia ala2 ja tapi kalau sentuh kawasan tu memang sakit weh!

gambar pinjam

Penyelesaian yang paling mudah??
Bedak sejuk. .!!!
Yaaaaa. . Bedak sejuk.
Ini je petua aku. Tak payah nak brand itu ini. Tak payah nak made in Korea ka, Jepun ka,
tak payah. Benda murah depan mata, guna beb. . gunaaaa, penat mak aku titik ooo
Cuma aku nak pesan, jangan la sah2 ada jerawat tu terus tepek bedak sejuk kat muka time nak p kerja pon. Hehehe. Takut orang satgi. . .
Malam2 tu lepas Isyak ka, lepas mandi wajib ka. Eh? Tepek la. .
time nak tidoq takpa dah. Lampu dah tutup. Suami pon tak nampak dah.
Bukan apa, kesian kat suami, yang huduh2 kita tunjuk kat dia kan,
time kulit berkilat merelit pipi merah2 kita p tayang kat orang lain. Tak adil la camtu kan??
Jadi, time huduh pon kita elak la bagi dia nampak. Lain la kalau sama2 pakai kan.
Yang tu tak jadi isu la. .

In Sya Allah. Kalau guna bedak sejuk pada aku, memang jerawat akan surut.
Kulit pon kurang berminyak dan haluss.
Sure ramai jeles nanti. Betoi aku tak tipu. .
Cubalah. Tak rugi, benda murah kan? Tapi ni kalau mak yang buat/bagi la. .
setakat ni aku takdak lagi beli bedak sejuk yang kat pasaran tu. sebab mak buat bessssstt. .
lagipon freeeeeee :))




4 luahan hati..:

Syazana Zainn said... [Reply to comment]

dulu2 je kite pakai bedak sejuk ni
sekarang ni dah malas hihi

sweet tooth said... [Reply to comment]

Ye la... lama dah tak tepek muka ngan bedak sejuk :-)

::EIDA:: said... [Reply to comment]

gaul bedak sejuk dgn lemon or limau nipis. sapu kat muka. pergghhh pijau muka. tapi lembut jee pastu hehehhee

cenetos said... [Reply to comment]

hi qaseh! biarla ade produk canggih manggih mana pun..yg semulajadi jugak akhirnya yg paling pueh hati kann. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...