Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, March 25, 2011

Pengat Doroyan, Roti Jale





 Assalamualaikum.


ni la rupe sarapan pagi aku dan En. Boo Boo. unik kan. 
pengat doroyan , roti jale biru. haha.
sape yang geli tu naseb la kan. selagi En. Boo Boo takde masalah dengan ape yang aku masak.
so takde sape leh komen taw. hihi.

sebenornye aku nak makan semalam menu ni. tapi dah pening plak tibe2 mase bukak kotak derian ni.
so ape lagi aku wrap le balik. terus simpan peti ais. lagsung kansel.
semalam aku makan benda lain. makan ketiau je.
dah taknak citer lagi dah pasal semalam.

arini aku bangun cam bese. semangat nak wat pengat ni.
sebab nak wak sikit kat kawan2 opis ni. sikit jela aku wak. sebab derian tu dah tinggal sikit.
kene hentam dengan En. Boo Boo mase aku tido. tu yang aku geram tu.
tapi takpe la kan. bukan orang lain pon kan.

okey. panjang mukadimah tu.
tadi aku tanye En. Boo Boo ape rasenye. die cakap cair sikit dan terlebih manis.
memang pon. aku tengok cair sikit. maklum le tak pandai agak.
ikot hati je wak masuk sume bahan. sebab aku ni bile masak tak suke sukat2.
memang tabiat yang tak bagus ni.
yang part manis tu plak sebab aku nak basuh bekas gula. sebab stok bulan depan punya nak masuk bekas dah so aku masuk jela bagi abes. senang citer. hihi.

 maaf ye kawan2 kalu ade salah silap. ni kire pestime aku masak pengat ni.
tak pandai pon masak pengat, bubur segala.
setakat bubur kacang tu aku pas le dah.
nak wat bubur kacang + derian kang tak pasal2 aku masuk dekat tengahari.
paham2 jela ye. umah aku bukan sekentot pon boleh dengar. huhu.







 


7 luahan hati..:

apezs shah said... [Reply to comment]

salam

perghhh sedap gilerh tu.
paling sedap durian tu..
and kenapa biru kak?
mmg saje yea.. boleh makan tak? hehe

*hish jgn imegine.

qaseh johanna said... [Reply to comment]

apezs :: bleh mkn la..saje kan..klu mkn, xde pon rase biru ke putih..same je rasenye..


**psst..akak wat biru tu sebab nak ikot tema pinggan kat umah..hihi

saya YANA said... [Reply to comment]

biase de kaler hijau je.. kuih ape nth.. yg dalamnye de kelapa tu.. Yana tak tau.. hehe...
abisla pasni kencing manis kalau akak selalu wat cam tu.. nak basuh bekas gula, yg ade tu semua dituang.. haha.. lawak la..

nikaviolet said... [Reply to comment]

akak pown panggil pengat durian eks??? sy gaduh2 ngn bf sy sbb die ckp org tak panggil pengat durian...org panggil bubur durian....haha

qaseh johanna said... [Reply to comment]

cik yana :: lawak la yana ni..kueh ijau yg dlm die klpe tu nmenye kueh ketayap@gulung..ni roti jala la..

ala jgn ckp kncing mnis..hihi..tp kwn2 opis ckp ok..akak je yg trase manis taw.. =)

qaseh johanna said... [Reply to comment]

nikaviolet :: same je dua2 ni..sebenornye akak pon pggil bubur gak..saje nak bg kampong ckit..tu pggil pengat..hihi

Shaza said... [Reply to comment]

thanx qaseh...sedap bangat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...