Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 9, 2011

Terimbau jaman dooluu-dooluu...




 gek .. gek .. gek .. keleting .. ting .. keleting .. sreeettt .. ngek .. ngekkkk ... dussh .. dushhh .. kebabOOmm.

Haha. sound effect tu. boleh dengar tak ?? wuisshh.
semalam pengalaman lama aku berulang kembali.
ni sume gara2 aku nak sahut cabaran dan menepis segala tomahan dari En. Boo Boo.
En. Boo Boo selalu cakap aku MAK DATIN.
pas kawen langsung tak nak drive @ naik bus.
berlagak. nak nyedap je kejenye.

so aku pon ape lagi. semalam aku sampai awal kat Rawang. nak tunggu supir tak bergaji aku amek memang le lambat kan. sape lagi kalu bukan En. Boo Boo aku tu. 
aku pon terkedek2 la jalan kaki sikit nak ke stesen bus.
jenuh aku tanye orang kiri kanan, itam putih. sume aku tanye.
sebab aku tak taw nak naik bus ape. sume nampak same je. dan yang penting. memang orang ramai sangat even bus tu gerak setiap 15minit. teruk betol. dah le goyang2. Bangla pon ramai. eeuuww !!
sangat tak suke..




dari Rawang ke Bukit Beruntung. takde bus yang canggeh2 ade ekon bagai.
bus mini je yang tingkap kene tarik tu. kalu mase jaman pakai tudung bawal, mau kelepet abes. hehe
dengan keadaan bus yang agak sempit dan uzur tu. aku naik gak. bayar tambang pon 90sen je.
patot le keadaan bus camtu gaye. memang padan dengan tambang tu kan. Hihi.
apepon aku selamat sampai umah. aku stop kat bus stand n En. Boo Boo pikap kat situ.
mase die amek aku. die senyum2 je. ciss. perli aku le tu.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Lame gak la aku tak naik bus ni. last naik mase study dulu kat UTM dalam 2008. tu last.
tapi sedap lagi naik bus Leng Seng tu. bayar RM 1.50 boleh sampai Masjid Jamek. 
kenangan betol la time tu. mase tu tak penat. sebab ramai2. gelak2.. sembang2.. dah sampai.
tapi yang paling aku tak dapat lupa.
aku n geng2 aku penah jalan kaki dari Chow Kit. g Sogo. round2 jalan Tar. pastu jalan sampai Masjid Jamek. jauh kan. bulan posa ok time tu. even ade kawan yang 'takleh posa'. cuma aku kenang sangat sebab aku posa time tu. rasa nak mati bila jalan2 tapi takleh minum.
diorang plak bukan main sedap langgah air depan aku tanpa segan silu. nahaii..



**gambo tah ape2 tu dari opah gugel..


 


6 luahan hati..:

suzie shazana said... [Reply to comment]

ada berita baik kawanku..
he..he..
aku rasa hadiah kontes ko dah sampai ni ha ada kat meja aku melalui pos ekspres...k.zai bg td...

qaseh johanna said... [Reply to comment]

owh..tenkiu2..suzi..tolong simpan..hehe sok aku masuk opis dah...

ko xtgk saza pnye ke..??? die pon menang gak.....
nahaaaaiii..berlagak plak tu..br menang skali..cit..g tgk kt blog dia..

suzie shazana said... [Reply to comment]

apa pasal aku tak bertuah ni he..he..
shaza mng bibir yg mugil tu, tu yg menawan pakai lipgloz he..he..dia punya tak de pun k.zai bg..lum sampai lg tu....

qaseh johanna said... [Reply to comment]

die baru menang la suzi.....ko watpe??membuta lagi ke..??

suzie shazana said... [Reply to comment]

aku hari murah rezeki...
he..he..
ramai yg bg aku makan..k.timah bg laksa...k.faridah bg mkn nasi lemak..oyen blnja karipap..abg joe plak bg maruku...he..he..kenyang eden...

qaseh johanna said... [Reply to comment]

ooyeenn belanjaa...........?????????????????

siap ko esok ye oyen....!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...