Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, May 7, 2012

TUGAS HAKIKI


Harini hujan dari Bukit Beruntung terus sampai MidValley.
tempat lain aku tak pasti. pagi ni masuk opis lambat.
tren delay pon ia jugak. . bangun lambat pon ia jugak. sigh.
harini aku tiba2 rasa nak tanam semangat baru tentang menjalani
kehidupan selama 8jam di opis. .
mula dari harini. . aku nak tumpukan perhatian pada kerja hakiki
aku sebagai 'Juruteknik Awam'.
Taknak lagi buat kerja yang lain selain dari tugas hakiki aku.


kalau di ibu pejabat JKR macam yang aku kerja sekarang,
tugas hakiki juruteknik adalah membuat lukisan. !
dah takde beza dengan pelukis pelan. tapi juruteknik
bukan setakat buat lukisan. segala jenis filing pon kena buat juga.
dan jangan terkejut kalau ada sesetengah surat penting, aku yang taip even
bukan atas nama aku. ! dan yang paling sadis, nak fotostet sekeping surat 
pon akan dicampak atas meja juruteknik macam aku ni.
itu kerja harian yang perlu golongan juruteknik buat di opis ini.
opss, perhatian untuk juruteknik yang baru saja.
pekerja2 yang dah tua, boleh duduk saja layan Tab atau
belai binatang peliharaan di opis ! pekerja tua tidak 
di galakkan bekerja di opis ini. hanya dibenarkan 'tunjuk ajar'
yang muda saja. . lepas ni, aku kena usaha keras
untuk mencapai 45 keping lukisan setiap tahun.
berpeluh jugak la ketiak kalau dapat J41 yang duduk belakang
sambil tengok kita buat kerja. . o_O

mmm, nasib badan la kan. . 
nak tukar ke tempat lain atau ke bahagian daerah rasanya lagi teruk kot. 
so biarlah sementara waktu ni, aku stay dulu di sini.
dan aku tak pasti seberapa lama semangat baru aku ini.
sebab En. Boo Boo selalu cakap, aku ni spesis hangat2 ta*k ayam !


 


10 luahan hati..:

hairy said... [Reply to comment]

eh ibu pjbt jkr jln sultan solahuddin erk?

qaseh johanna said... [Reply to comment]

eh xlah.. ni HQ jugak tp kat midvalley..depan chilis midvalley..thn dpn br tukr bangunan baru kt area bank ngara tu.. :))

Aida said... [Reply to comment]

hehehe..
saya juruteknik perancang..
punnn...kadang-kadang kerja nak faxs surat pun nak harap tulang 4kerat saya....ergghhh..

itu belum lagi pergi site harap kereta saya.saboor je lah.

ieja amieja said... [Reply to comment]

salam..
x pe lah kan, yg penting kita keje dgn ikhlas dan rezki yg kita dapat halal..

Masya said... [Reply to comment]

selamat bekerja.. rasa bosan bukak jer blog kan.. janji blog tak di blok lagi di opis hihihihi.....

QA's ~ mamapapa said... [Reply to comment]

ngeheheheh!!!samala..kt area PJ pn hjn dr lbih krg kul3 pagi,...melarat2 xbrenti..xpela,yg pnting ada gak azamkn:)gud luck :)

Pen Biru said... [Reply to comment]

cakap kt incik booboo tu..yg hangat2 ta8k ayam ni yg dia suka shium!

Nur Raihana Abd Rahim said... [Reply to comment]

biasalah tu mimie..yg tua byk rehat..yg muda la byk kerja nya...normal situation at gov office kut ;)

qaseh johanna said... [Reply to comment]

PADA SEMUA KAWAN..TERIMA KASIH SEBAB IKHLAS KOMEN KAT BLOG INI..BUAT MASA SEKARANG..SY CUMA SEMPAT UTK BACA KOMEN ANDA DAN MUNGKIN MELAWAT BLOG KALIAN..ITU PON KALAU SEMPAT..SKANG NI SUNGGUH BZ... HARAP MAAF YE.. :))

J52 said... [Reply to comment]

habistu..bila masa tulis BLOG ni.. bukan ke tiap pagi tulis blog??? curi masa ofis hour? haha..kantoii..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...