Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, August 1, 2011

menu berbuka...1 Ramadhan



Kuih pelita @ Kuih tako

 InsyaALLAH.. kalau umur panjang n puasa sampai cukup waktu.
ini la yang akan aku n En. Boo Boo berbuka.
dah buat seksiap ari Ahad pagi. memang semangat betol. hihi


tapi dah kena belasah 5 bekas kecik tu. ada lagi 3 bekas kecik, 1 bekas besar.
cukup la untuk berbuka kan. itu pon ntah2 tak abes.!

petang ni aku rase aku tak singgah mana2 kot. rasanya terus berdesup balik umah.
pasar Ramadhan pon rasanya aku g time cuti jela.
harap2 puasa tahun ni, dapat le berjimat ye.

hurmm. karipap pon ade gak aku dah siap frozen kan.
aku buat ari Sabtu, ada la dalam 30 bijik lebih. aku pack 5bijik setiap bungkus.
senang nak amek kalau dah pack siap2 camtu.

Inti kentang + daging.!

 kalau orang lain sibuk nak ke pasar Ramadhan petang ni.
beli macam2 juadah untuk berbuka. aku cuma berbuka ala kadar je.
kuih pelita + karipap frozen home made.

maklum la.. En. Boo Boo masih bersimen kaki. sape nak teman aku berjalan.
dah le pegi balik keje drive sendiri. syahdu je rase Ramadhan tahun ni.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
teraweh pon aku tak buat semalam. En. Boo Boo je buat sensorang.
time tu aku pon dah ke bulan bintang.
harap2 tahun ni berpeluang teraweh walaupon yang mula dah berlubang.!










 


6 luahan hati..:

Kasut& Karipap said... [Reply to comment]

nak order karipap frozen satu ! ngeh3~

qaseh johanna said... [Reply to comment]

hehehe...ni spesis sndri buat, sndri makan...

xsempat nk jual2 ni...


**org yg minat kripap ni slalunya lg sdap kripap die.. =)

pnsusu said... [Reply to comment]

bestnya namapk kuih tako tu....

kobar2 nak buat nie

ratusiput said... [Reply to comment]

ratu bulan pose dok umah mak.kalau dok umah sndiri jwbnye mmg tak bangun sahur.ehehe..

Ann Huda (Ate) said... [Reply to comment]

Moga Allah beri kekuatan untuk melaksanakan solat terawih.

Syantik tepung pelita tu. Karipap pun nampak 'gemok gebu' inti di dalam itew. Mesti sedap, sesedap mata memandang.

Pen Biru said... [Reply to comment]

salam..tengok kuih tako ni, tringat drama seputih kaseh ramadan..ala yg siti shahriza@eja belakon tu..kauih tako pengikat kasih sayang ..*sahdu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...