Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 9, 2011

Rezeki pada 8 Ramadhan



Sempena 8 Ramadhan semalam. aku ajak En. Boo Boo
berbuka di luar. saja la. bagi dia kena angin luar sikit. walaupon cuma sekejap.
dan semalam jugak En. Boo Boo belajar berjalan dengan 1 tongkat je.
alhamdulillah. usaha tu penting ye.


nampak tu. dah bersedia nak berjalan keluar. sangat aku suka.
rupanya seminggu ni dia berusaha sungguh2 time aku keje.
bila dia dah boleh pakai tracksuit, aku lagi la suka sebab aku tak suka dia pakai short.
pantang aku kalau jenis suka tayang bulu kaki ni.!


dan ini le tempatnya kami berbuka semalam. kedai biasa ja tapi mahal jugak la pada aku.
mula2 ingat nak makan steamboat tapi tingkat atas ditutup sebab ada masalah ekon.
so makan biasa2 jela.


ini je pon yang kami makan semalam. tapi kenyang tak ingat sebab kami berbuka cuma makan kuih2.
tapi dah namanya nak kelainan. nak makan steamboat tak dapat.
makan le nasik. sekali senak daa.


semalam aku balik kerja, aku singgah kedai ni untuk order dulu.
masa pegi pon. meja dah banyak yang kena tempah.
suasana kedai takde la mabeles sangat tapi harga dia. mak aih. mantops..!

aku cuma order nasik goreng ape ntah sebab guna bahasa cina. aku tak ingat tapi macam nasik goreng kicap. ada udang + ayam. tom yam seafood.
sotong rangup n baby kailan ikan masin. air limau suam n jus epal.
semua dengan harga RM 45.50.

kalau kat kedai Melayu yang kami g tahun lepas kat Gombak.
siap ada ikan siakap 3 rasa n telor bungkus lagi.
harga lebih kurang je. still bawah RM 50. haih. baru nak berjimat.
















5 luahan hati..:

Ann Huda (Ate) said... [Reply to comment]

2 org makan RM45 boleh tahan mahal jugak lah kan. Mmg masih dalam kemampuan tapi kalo pergi selalu mau kopak duit abiz kat perut jer pas tu keluar jadi kumbahan. Tak nampak hasil, paling2 pun badan aja yg bertambah kg...:)

qaseh johanna said... [Reply to comment]

nak buat camne..dah nama nak mkn kt luar..konon2 nak kelainan la kan..g pasar ramadhan pon xsmp rm20..hehe

fazrulnoor said... [Reply to comment]

x pe la mie, bukan selalu. nampak sedap.da lama x makan mcm tu

Nur Raihana Abd Rahim said... [Reply to comment]

aku suka laki aku pakai short.nmpk bulu kaki lebih seksi hahah

TiNie said... [Reply to comment]

nmpk sedap la memei..x pe la..skali skala byr mahal. kalo sdp x pe kan. kalo x sdp tu yng nak marah tu..salam ramadhan dear..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...