Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 28, 2012

Berita gembira!


 Assalamualaikum. . Selamat Hari Raya. .

Harini takde idea nak dikongsi bersama. cuma aku ada satu berita gembira.
sekadar nak dijadikan sebagai kenangan kami suami isteri.
jauh sekali nak timbulkan riak ke apa. tapi maaf la pada yang cakap aku nak show off.
28 OGOS 2012.
Kami suami isteri akan ke bank petang ni. Nak tandatangan dokumen
untuk beli rumah. pinjaman perumahan dah diluluskan.
syukur alhamdulillah. Rezeki Allah di bulan penuh keberkatan ini.
tak mampu pon nak beli rumah baru ke apa, rumah second hand kat Bukit Beruntung tu je.
sesuai la dengan pendapatan kan. lagipon masih lagi dibawah harga mampu milik.
Yela. bawah RM 150K dapat rumah double storey.
memang la jauh dari bandar. tapi siapa yang tak pergi Bukit Beruntung lagi,
jangan cakap banyak ye. dah 2tahun lebih aku stay sana. 
aku dah nampak pembangunan yang ketara. yang pasti,
rumah tu nanti dekat dengan sekolah rendah, sekolah menengah dan surau.
rasanya boleh la tu. .
Tesco pon dah ada, Kedai 1Malaysia pon dah ada. dekat dengan tol,
kalau nak balik kampung. Cuma yang terkilan, komuter tak lalu belakang rumah.
Kalau tak, lagi syok. Heh.
 


16 luahan hati..:

inayus said... [Reply to comment]

Alhamdulillah... Tahniah sebab dah ada rumah sendiri... beli kat area mana tu? prima ke?

betul tu, org yg x pernah gi bkt beruntung akan ckp mcm2. kita yg duk sana ni tau lah mcm mana crowded nya manusia kat situ dgn pembangunannya boleh tahan jugak la...

qaseh johanna said... [Reply to comment]

eh, taklah.. beli kat kwsan depan..prima masuk ke dalam sgt..kwsan semarak..kt kawasan perumahan baru naik tu..rumah sewa skang kt semarak 3c..beli kt semarak 2a.. kt situ pon dh penuh org dh.. byk halangan btol msa nk beli umah tu, lastly dpt jugak..rezeki kn... :))

Salmi Khairil said... [Reply to comment]

bestnye dah ader rumah sendiri..

pnsusu said... [Reply to comment]

alhamdulillah rezeki..pas ni boleh deco2 rumah

♥ ROS ♥ said... [Reply to comment]

Alhamdulillah rezeki kan... Sonokla dpt duk umah bru nnt...

AIN NAZRI said... [Reply to comment]

alhamdulilah meme.. meh nak pelok2 kish kish amek berkat.. semoga ain pon leh beli umah jugaks.. hehehe..

syukur.. xpe.. yang penting umah sendiri kan..

Umaira Umar said... [Reply to comment]

best kan...dah da rumah sendiri...mood deco la pas ni

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

wahh tumpang gembira..nory pon teringin nk beli umah sndiri...tp xde rezki lg..huhu

eKa said... [Reply to comment]

cantik la kc tu
tahniah dah memiliki aset sendiri

Zana Adieyza said... [Reply to comment]

Alhamdulillah... syukur...

selamat mendeko rumah baru!

eMMe said... [Reply to comment]

syukur, meme, rezeki kamu kan...
tu la, rezeki umah dulu..mane tau pas ni rezeki dpt anak plak kan...

my cousin dok Bkt Beruntung... untung la dah ada Jusco kan..kan.. Jusco Rawang dekat je kot dgn Bkt Beruntung...??

inayus said... [Reply to comment]

Semarak tu yg lepas tol masuk kanan, then ada simpang ke kanan tu eh? lepas lot kedai baru tu?
nanti boleh la buat house warming... hehe

Little world said... [Reply to comment]

tahniah--tak per asal aset kita---tak kisah aa cam na-sue pon bli umah 2nd hand--jugak yang penting semua kemudahan ada --n umah sue berdepan ngan tempat keje jer--umah sendiri nie best!

Kesuma Angsana said... [Reply to comment]

tahniah yek!

mama aryan said... [Reply to comment]

alhamdulillah..dah ada rumah sendiri,akak nih dok menyewa je lagi,belum mampu nak beli rumah

Masya said... [Reply to comment]

alhamdulillah...

murah rezeki dapat peluang beli rumah sendiri...

xpe 2nd hand janji rumah sendiri ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...