Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, August 4, 2012

satu hari, satu jengkal..

Pernah dengar mak @ opah kita cakap macam tu..?
Selalunya ditujukan pada baby la kan..
Arwah tok aku pernah cakap camni..
"budak kecik ni, satu hari satu jengkal akal dia bertambah".
No wonder la kan si budak kecik Jasmin tu dah
pandai menangis dan menyebek mintak angkat!
Sebelum ni, nak dengar suara dia pon susah okey..
Kalau berjaga tengah malam tu, diam je main sorang2.. Kita pulak yang geram..
Nak bagi menyusu pon jenuh kena kejut!
Bagi mandi pon boleh tido dalam besen mandi.
Time poo pon boleh tido lagi sampai tak sedar diri.
Kalau pee sampai basah barut pon still nyenyak.
Sekarang..?????
Sebelom tido kena tepuk bontot dulu, dah lena
betul2 baru boleh letak. Tu pon still kena tepuk lagi.
Buka je mata, dah pandai buka mulut sekali nak minta dukung.
Setakat nak sembang2 sambil baring, sorry to say. Kena berkawad pusing2 dalam rumah sambil sembang2.
Pantang sangat kalo dah nak tido tu, ada orang sebut nama dia.
Kompom celik mata pastu terkebil2..
Bab mandi masih okey lagi cuma dah pandai
membuas dalam besen dia.. Kaki dah tak diam..
Aku tulis catatan ni sebab aku kena mengasuh
Jasmin dari malam tadi dan sepanjang harini..
Datang teman Angah sebab suami dia ada hal.
Sangat mengantuk. . . Jasmin baru lena lepas poo dengan banyak..!
Huwaaaa.. Aunty long rasa terdera taw!!

Published with Blogger-droid v2.0.6

7 luahan hati..:

Fifa said... [Reply to comment]

Awal2 mmg baik..kene 2,3 minggu alahai sedihhh..hehe..grow up be a good girl k syg..

Acik Erna said... [Reply to comment]

assalam qaseh.apa pun rasanya..tapi paling seronok memeluk baby kan

mama aryan said... [Reply to comment]

haha..sian,tp sonokkan jaga baby kecik nih,ada2 je kerenah dia,comel jek

Joanna Yunus said... [Reply to comment]

betul tu akak setuju sebab tu akak kalau orang cakap budak2 tak ada akal akak marah sebab budak2 le yang paling banyak akal...hehehehe

AIN NAZRI said... [Reply to comment]

banyak akal sampai leh buat mak dia ilang akal.. (anak aku ler tuh..) meme practise practise.. hahahaha..

Kesuma Angsana said... [Reply to comment]

sabar jelah, sambil belajar2 asuh anak yek !

Masya said... [Reply to comment]

setiap hari ade jer perubahannya.. setiap bulan ade jer akal barunya.. seronokkan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...