Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, August 4, 2011

Kalau sudah itu kehendak-Mu....




 urine container.. tapi bukan untuk letak urine. nak letak kahak @ lendir.
sah2 bukan aku punya kan. tengok nama pon dah taw.
En. Boo Boo dah batuk hampir sebulan.
dah abes beratus2. still taknak elok jugak batuk dia.

semalam dah alang2 tak keje, balik dari hospital.
terus singgah KK Rawang. sebab kat hospital tak layan kes remeh temeh camni.
sampai KK dah dekat 12noon. orang still ramai lagi.

daftar. amek nombor. tunggu nak masuk bilik doctor. lebih kurang 30minit.
jumpa doctor. cerita lebih kurang masalah En. Boo Boo.
then doctor mintak En. Boo Boo buat x-ray sebab batuk dia lama sangat.
tapi bila tengok hasil x-ray. elok je doctor cakap. takde masalah.
cuma nak kepastian. doctor mintak En. Boo Boo punya kahak selama 3hari berturut2.
3, 4 dan 5 Ogos punya. sebab En. Boo Boo disyaki TIBI..!!

memang aku rasa menakutkan. sesuatu yang aku tak terpikir langsung akan jadi.
sementara tunggu En. Boo Boo x-ray tu. aku sempat gak check tekanan darah aku.
94/68. gila-gila punya low pressure.
se'down' aku time tu. sangat.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 aku kol mak lepas balik dari KK. mak pon terkejut pasal 
En. Boo Boo n aku.
mak cuma mampu berdoa dari jauh. mak minta aku jaga diri seelok2nya.
pasal mak cakap sebelom ni aku cukup 'manja' dengan layanan En. Boo Boo.
terlalu bergantung pada kebaikan En. Boo Boo.

sekarang ni. baru aku terfikir. dulu aku cuma masak n mop lantai je di rumah.
hantar dan amek dari komuter, sidai baju, lipat baju, vacum rumah, cuci bilik air, potong rumput, jaga Farmville aku, kunci gate, buka n tutup gate, basuh kuali periuk lepas masak even kadang2 pinggan mangkuk lepas makan pon En. Boo Boo yang basuhkan.

aku cuma goyang kaki je lepas masak n mop lantai..
semuanya tersedia depan mata. even baju nak pakai g kerja sekalipon.
aku bukan paksa En. Boo Boo buat semua. tapi memang itu ikhlas dari hati dia.
katanya aku penat sebab travel jauh ke tempat kerja.

dan sekarang aku belajar untuk buat semua tu. belajar tidak manjakan diri.
tapi setiap kali lepas aku dah lena, aku dapat rasa 
aroma losyen mustajab + urutan panas di kaki dan betis.
sesungguhnya dia memang kasihkan aku.. 
terima kasih Ya ALLAH sebab 'hadiah'kan aku insan itu..










 


9 luahan hati..:

Fika Ashikin said... [Reply to comment]

salam perkenalan..
sama la ngan fika..dok batuk 2mggu xmau ilang..smalam pgi spital..doc mitak sample kahak..depa nk chek kot kena jangkitan..esok br nak xray..hrp xde pape la..

~PuRpLe BlosSom~ said... [Reply to comment]

semoga kome tabah dlm harungi dugaan begini!! dan semoga jodoh aku n en.tenuk berkekalan.. dan en.tenuk pon baik mcm gini!! T_T.. ~aku nanges ni mi.. aku nages~

fifa said... [Reply to comment]

keep stronger k syg~
batuk ni usually sbb infection by virus@bacteria..tb@batuk kering,pertusis,pneumonia tu sume sbb2 batuk..and tb jarang selalunya tp still blh jadi..kalo +ve tb,kene kuarantin..
in most cases,slalunya disebabkn post infectious viral..kirenya mula2 virus je so batuk akan kahak2 cmtu,,then after that batuk akn jadi kering xde kahak..and dunworry tu recovery process and kekal for few weeks~

*sputum kene amik pagi2 eh kalo best after bgn tido*

qaseh johanna said... [Reply to comment]

kak fifa...ye kena amek stp pg..mase mula bgn tido...tnpa gsok gg pon..!



**thanks kak fifa utk explanation yg pjg lebar tu..at least sejuk ckit hati ni bl ade doctor yg baca n xplain...

harap2 sgt xde ape yg jadi....sgt takut... T___T

qaseh johanna said... [Reply to comment]

fika..salam perkenalan..sama la dgn suami akak ni ha..nk sampel kahak 3hari berturut2..xray dh ok xde ape..

harap2 fika xde ape la eh.. =)

qaseh johanna said... [Reply to comment]

dila :: aku pon harap camtu..ko pny en.tenuk tu ko akan rasa kebaikan yg 120% bl ko dh kawen nnt..superb bes..!

**dil..doakan yg terbaik utk kami hubby wifey ye.. T_____T

AIN NAZRI said... [Reply to comment]

semoga meme n hubby sihat sokmo.. jgn stress2 sgt ye.. takpe ujian tuk Allah.. batuk nie mmg susah nak baik.. kalau kenal dgn org2 yang bijak pandai ke ustaz2 ke.. cuba lah mintak2 air penawar.. bunyi mcm kolot kan.. tapi x salah kalu mencuba.. sbb skrg nie penyakit byk yang mcm2.. kalu g spital berpuluh kali pon x jalan.. usaha laa ke arah lain jugak.. jgn risau2 sgt.. jgn stress2 sgt.. yakin seyakin nya akan sembuh ye meme

miss raihan said... [Reply to comment]

take care.
apepon jadi tu sebenarnya untuk mengikat kasih sayang korang supaya bertambah kukuh..
takde pape k.
jaga kesihatan ko jugak eah.
pray for u..
smoga sumanya baik2 saje.
~ameen...

.:Mama Dhia:. said... [Reply to comment]

semoga semuanya ok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...