Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 19, 2013

Nak jadi engineer sangat kan?


pheeww. . lately ni memang busy.
kat opis busy. kat class pon busy.
assignment dah mula nak hanta itu ini. projek pon ada yang nak kena present.
dan ada juga nak kena submit.
kat opis. drawing + filing. tu pon masih ada mulut longkang yang cakap aku datang opis ni cuma tulis blog! memang rasa nak maki dan rasa taknak diampunkan fitnah dia tu.
sejak belajar ni. aku dah mula belajar2 balik lambat dari opis.
tapi takde la hari2 dan bukan la lambat sangat.
sampai pukul5 je pon. hahahaha
kira lambat jugak la kan sebab selalu 4:25petang aku dah tercegat depan pintu nak balik.


sekarang ni masak pon aku tak sempat dah.
balik rumah mandi makan. ulangkaji sikit. kalau ada homework buat la walaupon salah sana sini.
memang masa nak masak tu terhad. pukul10 dah lena. esok bangun awal pergi kerja.
rutin yang akan berlangsung selama 4tahun. macam takde life pulak kan.?
tapi kuatkan semangat sebab nak sangat jadi engineer kan.
 

di opis kerja hakiki pon ada jugak. memang letih la belajar part time ni.
rasa 24/7 tu macam dah tak cukup untuk aku. .
and suprise what.? En. Boo Boo request nak bawa aku pergi specialist nak buat rawatan.
untuk baby la kan. terus berjurai air mata. sebab yang sekarang ni pon aku dah tak larat.
nak tolak dengan terima aku pon dah tak boleh fikir.
harap aku diberi kekuatan dan petunjuk dari Yang Maha Esa.
T.T





1 luahan hati..:

Azila said... [Reply to comment]

Assalamualaikum...sy Azila...terjumpa blog awk ble google berkenaan kerjaya Juruteknik Awam...Nk tau susah ke nk dpt kerja kerajaan ni...lagi2 kerja kat JKR...harap sudi berkongsi pengalaman...Salam perkenalan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...