Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, November 29, 2010

Eh eh, aku preknen okeh tapi.....

 *TOLONG BACA ENTRY NI SAMPAI HABIS TANPA MEMBUAT SEBARANG TUDUHAN MELULU! KALAU TAK, AKU HANTAR KORANG KAT IMEGRESEN!*


Entry ni bakal menjawab soalan-soalan korang,
"Miemie, dah ada isi belom?"
"Dah pregnant lom?"
Dan yang sewaktu dengannya lah.
Ewaaahh.. korang ingat nak dapat baby semudah menghirup ABC Special kat warung Makteh @ matang tu ke? Tak semudah tu okay!
To be honest, i never plan to avoid pregnancy sepertimana yang korang sangkakan. Mungkin aku masih muda untuk pregnant, bak kata rakan-rakan sebaya aku. Eh hellooo 25 tu tak muda ok. Korang jangan nak perasan. Ramai jugak yang sarankan kat aku supaya avoid pregnancy for few months/years, so that boleh mengecapi cita-cita sebelum dibebankan oleh kehadiran anak-anak kelak. 

Okay, so this is from my point of view pulak.
Sebelum aku kawen lagi, aku memang dah pasang nawaitu siap-siap, aku memang nak anak sesegera mungkin! Gelaran "bunting pelamin" memang idaman aku selama ni. Ok, sila terkedu sekarang.
Aku tak pernah fikir pon kehadiran anak tu bakal membebankan.
Eh come on la.. Anak tu rezeki ok.. Dan aku percaya tu.
Aku pernah bagitau En.Boo Boo, kalau boleh, aku nak baby sebelum our first wedding anniversary.
Korang terkesima? =P Aku seyes k.

Tapi....aku takdelah desperate gila meroyan nak baby..
Takdelah sampai terkentut-kentut makan jamu/pil kesuburan bagai.
Takdelah sampai nak 'beromen' 3-4 kali sehari! Lunyai la bebb!
Tiap-tiap malam merengek mintak kat laki aku, TAKDE okay!
Takdelah sampai nak kena minum kacip fatimah setiap pagi. 


Kami berdua menjalani hidup dengan kadar yang biasa saja.
Masih di atas norma.. (bukan Normah ye..)
 Bile aku check takde..NEGATIVE..!!tapi dah 3bulan since kawen aku tak dtg period..
mane aku tak konpius..aku pon wat tak taw jela..mungkin belom rezeki mommy-to-be..
*
*
*
*

**Few weeks later**
*
*
*

Aku bleeding. Banyak.
Pergi hospital nearby.
Check.
And the Doctor said,
"Sabar ye with what i'm going to tell u..
U suffered from an early miscarriage.
Ur 'baby' is already 11 weeks old.


Bergenang air mata aku dengar apa doktor tu cakap.
Dalam masa yang sama, aku pon tak faham kenapa aku nangis. 
Sedangkan aku takde lah desperate sangat nak anak. 
Tapi seriously, aku sangat sebak masa tu.
Rasa macam kehilangan yang teramat sangat.
Kenapa la aku ni ganas sangat sampai naya 'baby' aku. =P
Dah la aku 'bunting pelamin' boleh pulak tak sedar! ngong!


So takpelah.. Aku anggap ni pengalaman..
Dan mungkin bukan rezeki aku or belum masanya aku nak timang cahaya mata.
Untuk Chentaku yang selalu bagi support dan menyayangi aku selama ni,
kita usaha lagi ye!! JOM! =D

5 luahan hati..:

qaseh johanna said... [Reply to comment]

aku geram...bile ramai sangat yg bertanya...wahai alam...seandainya aku kembali TERISI...aku akan wat kenduri..nasik lemak kak timah okeh..!! =D

exyanne said... [Reply to comment]

okey.. saya doakan.. baik ko pegi cek Mi.. mana tau ada suda,boleh kitorang makan2.. ^_^.v..

qaseh johanna said... [Reply to comment]

muka subsidi.. =P

~PuRpLe BlosSom~ said... [Reply to comment]

insya'allah.. :) chaiyork3..!!!

qaseh johanna said... [Reply to comment]

tenkiu...mudah2an la kn...stp doa kwn2 pasti ade keberkatanNYA..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...