Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, December 17, 2012

Bekerja sambil belajar


Assalamualaikum. . Subhanallah lamanya tak menulis di sini.
banyak sebenar yang aku nak cerita. tapi aku nak mulakan dengan kisah terbaru dulu.
aku dah daftar UTM Space. kalau ada rezeki, mungkin akan mendaftar masuk
Februari nanti. doakan lah.
belajar sambil bekerja ni bukan mudah. nak pulak aku yang pernah belajar di UTM
secara sepenuh masa. Allahuakbar. .
cukup mencabar. tak terluah rasa kecabaran yang pernah aku lalui tu.
bila buat secara part time ni. tanpa kawan2 yang boleh kita study sampai midnight.
aku risau juga sebenarnya. yang study pon tak berapa nak power.
tambah la kerja sambil study. entah la macam mana.
emak aku cakap. study jela, kot2 boleh merasa kecik balik macam dulu.
gulp!
sentap dengan statement emak sendiri. Hahaha

pendaftaran belum tahu lagi. entah dapat entah tidak.
tapi adalah beberapa perubahan kami suami isteri nak buat.
dan memerlukan modal jugak. dengan rumah baru beli lagi. semuanya perlukan modal.
tapi aku mungkin tangguhkan kerja ubahsuai pada rumah tu.
sebab nak belajar kan. UTM Space bukan murah kot!
jauh lagi perjalanan hidup ni. tapi walaupon aku dah terlewat nak genggam ijazah.
aku akan usahakan yang terbaik. peluang yang datang sekali, jangan kita persiakan.
kalau takda aral melintang, aku akan berjaya sebelum 32tahun.
gila cekal. orang lain proses anak. aku bergelumang dengan buku, assignment.
bertabahlah kalau itu pilihan sendiri. semuanya salah sendiri juga.
orang lain sambung belajar. aku dulu skip sebab nak kawen. balasan.

tapi ada juga kawan2 yang sok sek depan aku.
katanya ada yang sambung belajar sebab takde anak. sunyi duduk rumah.
bila dah sambung, mengandung setahun sorang. langsung stop belajar.
mmm. tak tahu aku nak komen macam mana kalau aku kat situasi tu.
nak cakap aku akan hadapi dengan tabah dan kental, nanti kata aku berlagak.
nak kata aku undur diri, dah macam menyerah sebelum berperang.
jawapan yang aku boleh bagi setakat ni adalah,
doa doa kan jelah yang terbaik untuk aku ye.

merenung masa depan yang tak pasti. . ececeh :)


5 luahan hati..:

::EIDA:: said... [Reply to comment]

Pasti boleh punya! Jgn dengar cakap orang! Mana tau TERconcieve dlm study tu.. Pergh! Rezeki 2 in 1, ALLAH bagi.. ANak dapat, segulung ijazah pun dapat....... Rezekiiii...... ;)

AIN NAZRI said... [Reply to comment]

rindunya kat meme.. eh belajar tu pon rezeki.. ain lepas blajo dapat Auf.. mana tahu meme pon mcm tuh.. keje sambil blajo mmg mencabar cuma kena kuat aje.. kena displin.. aklau tak mmg ke laut lah kita.. kalau meme ada kwsp leh guna lwsp tu buat bayar duit yuran.. jimat sikit..

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said... [Reply to comment]

moge berjaya yer.. (^_^)

Mama Adam said... [Reply to comment]

Bestnya.... Tapi mmg cabaran. MA pun study sambil kerja. Tapi, masa tu bujang lg....

Syazana Zainn said... [Reply to comment]

jiayok kak!

ada usaha, semangat, mesti berjaya :D

sy pun ada juga niat nak sambung belajar balik tp memandangkan next year byk benda nak kene pokus terus tak jadi.


mebi one day :D


p/s: utm space punya fees memang mahal, aritu ada tanya :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...