Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 6, 2013

Mahasiswa Separuh Masa



akhirnya. . . terjadi jugak perkara yang kalau boleh aku nak elakkan.
sebenarnya berat hati aku nak mohon UTM Space ni.
sebab aku pernah sambung diploma di UTM kan. so, aku faham pahit getir
seorang siswa UTM ni. sangat mencabar dan tak boleh dibuat main.
tapi. . . . . . aku takde pilihan.
impian sebagai seorang jurutera tu makin berkobar kobar.
aku teringin nak sambung belajar sepenuh masa tapi jawatan aku sekarang ni menjadi halangan.
di samping beberapa perkara yang tak sedap di baca pada pekeliling.
UiTM boleh buat separuh masa tapi pada hari bekerja.
class mula 6pm sampai 10pm. pukul berapa nak balik rumah?
pukul berapa nak bangun esok pagi?
Shah Alam - Bukit Beruntung bukan dekat.
silap silap aku jadi lepat tengah jalan. nauzubillah. merepek!
setelah di timbang tara, UTM saja pilihan yang ada serta berbaloi jarak perjalanan.
walaupon terpaksa korbankan Sabtu dan Ahad. lepas ni tak boleh nak meronggeng lagi dah!
dah takde masa nak berjimba ke sana ke mari. nak balik kampung pon susah.
kena amek cuti hari bekerja kalau nak balik kampung.
sanggup ponteng kerja dari ponteng class. Hehehe
class bayar mahal kot. tak sanggup nak ponteng. memang dasar malas bekerja!

dengan rasminya aku kini adalah mahasiswa UTM.
lepasni takde masa nak masak masak dan cuba resepi baru. pasrah jela untuk 9semester.
means 4tahun setengah. takde harapan nak score pointer hebat, gempak pon.
asalkan lulus dan tak ulang paper. cuba elak kalau boleh.
tak sabar nak konvo on time! :)












6 luahan hati..:

gadiz meki said... [Reply to comment]

wah..tahniah2..

kadang2 belajar ni lagi best dr keje, stress dia lain..moga cekal menghadapi alam "student"...=)

::EIDA:: said... [Reply to comment]

Hai student.. hehehhe.. Chaiiiiyoook!

chinta said... [Reply to comment]

bagus2 tahniah...kuatkan semangat mu ye dear...;)

Effy said... [Reply to comment]

tahniah.. semoga cita2 nk jadi engineer tercapai, tp xbest mana pon jd engineer.. xkaya pon.
i pon student master kt UTM KL , so mmg phm keadaan student UTM.
xoxo

eKa said... [Reply to comment]

bestnya tgk kawan2 sambung belajar. nak juga


belajar rajin2 taw.eka dulu pun dok UTM known as Universiti Tendang Orang. pointer rendah kene kick out la

nazeef nazeem said... [Reply to comment]

Salam kenal..teringin saya nak sambung blaja..rinduuu rasanya..tapi bilala agaknyer..follow me back ya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...