Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 5, 2011

abang..jom kita bunuh setan..!! (18SX)






Hari Khamis ni aku nak tinggalkan En. Boo Boo dah. uii..malam tu plak Malam Jemahat.
takde la istilah malam sunat kan. takde la istilah 'rambut aku basah ni' di pagi Jumaat.
haha. sengal je aku rase. 
aku baru perasan time En. Boo Boo cakap semalam.

" ... abes la abang... sayang takde malam Jumaat ni.. "


jom aku nak kongsi citer ni. hasil blogwalking tadi. layannn..


Seorang lelaki berusia 50 tahun baru sahaja kematian isteri akibat penyakit kronik. Kemudian datang beberapa tawaran dari orang tertentu menawarkan beberapa perempuan untuk dijadikan isteri baru dan teman hidup barunya. Alasan mereka, beliau perlu berkahwin semula memandangkan anak -anaknya sudah besar malah tinggal jauh di Bandar dan tiada orang yang akan menjaga makan, minum, sakit, pening si duda itu.

Setelah meminta tempoh dan berfikir sedalam- dalamnya dia pun bersetuju untuk berkahwin.

Selepas memilih dan beberapa orang calon isteri yang ditawarkan oleh orang kampung maka dia pun berkahwin dengan seorang perempuan yang agak muda berusia dalam lingkungan 25 tahun.

Selepas majlis pernikahan mereka pun hidup bersama seperti pengantin baru yang lain....


Isteri barunya sering ke surau pada setiap petang khamis mengikuti kuliah agama yang sering diadakan secara mingguan dengan pesyarah jemputan yang diundang khas mengajar agama di kampung tersebut.


Suatu petang selepas pulang dari kuliah agama di surau dia menceritakan apa yang didengarnya dalam kuliah tersebut.

"Abang, abang nak tau tak, ustaz kata bila suami dan isteri itu bersetubuh kannn abang kann.. dengan cara yang betul dan menjaga syarat yang betul maka pasangan tersebut akan mendapat pahala sama seperti membunuh 10 ekor atau beberapa ekor syaitan".
Kata si suami "yerr kerr. Tak apa malam ni malam Jumaat, masa yang sesuai utuk bunuh syaitan kan, betul tak sayanggg" sambil ketawa. 
Isteri hanya tersenyum panjang.


Selang dua hari kemudian, si isteri berkata "banggg, jom kita bunuh syaitan... bang". Si suami tersenyum panjang. Selang dua hari kemudian, si isteri berkata "banggg, jom kita bunuh syaitan... bang". "tak pe...tunggu la malam". Esoknya si isteri berkata "banggg, jom kita bunuh syaitan... bang". Si suami diam sambil mengangguk lemah.

Esoknya si isteri berkata "banggg, jom kita bunuh syaitan... ".

Si suami tiba - tiba marah dan berkata ..........


"Ayang nie nak bunuh syaitan ke nak bunuh abang??!"

 


8 luahan hati..:

exyanne said... [Reply to comment]

aku sure,bila umo 50 nanti,aku still boleh layan 3 game straight!! ^_^.v.. Hahaha..

qaseh johanna said... [Reply to comment]

mengong rex ni...cit

**pastikah..???

exyanne said... [Reply to comment]
This comment has been removed by a blog administrator.
qaseh johanna said... [Reply to comment]

LOL...!! JGN KO NAK CEMARKAN BLOG AKU DGN KENYATAAN KO YG BUSUK TU REX...!!! DEM

exyanne said... [Reply to comment]

Hahaha..mimi takot.. :-p..

saya YANA said... [Reply to comment]

hhahaa... tula.. sape suh kawin ngn org muda.. kan da sesak... hahaha..

qaseh johanna said... [Reply to comment]

sila2...

Liana said... [Reply to comment]

salam alaiki.

Pada mulanya lepas habis baca, ana x faham apa moral atau mesej yg cuba diampaikan oleh cerita ini tp lepas baca komen2, ohhh.. cam dah faham. lol.

so moralnya lelaki berumur x patut cari yg muda ke? hmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...