Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, January 27, 2011

kerang tumpah dalam koey teow

dah petang pon.. baru kalut nak update semalam makan ape time dinner kan ..
Hahaha .. tadi tengah berlumba dengan kawan2 opis. Sape join kontes tercepat dan terbanyak.
Sampai skang takde lagi pemenang ye .. Harap maklum ..





menu semalam. Koey Teow keraNG. nak wat char Koey Teow sebenarnye.
tapi dah En. Boo Boo nak yg kering dari bese so aku layankan aje. Sebab aku ni makan ape saje.
Tolak batu dgn kayu je nokk!! Hahaha ..

Banyak gak le semalam kerang dalam koey teow ni. bukan ape sebenarnye. sejak kawen ni. dah nak masuk bulan ke8 .. diulangi nak masuk bulan ke8 ..
kami tak penah makan kerang lg .. masak pon tak .. tak penah ..
kerang kat sini tak elok la .. itam semacam je .. pastu busuk plak .. euuwww!

pastu teringat plak kisah tahun lepas yg diorang proses kerang kat sebelah tempat orang potong babi.
ni jadi kat pasar chow kit. lagi le tak sanggup nak beli even kat tesco @ giant skalipon.
lebih baik tak makan .. banyak lagi benda lain nak makan.

oke .. pasal kerang yang aku beli ni plak. aku beli kat psar malam dari sorang pakcik tua.
die tangkap sendiri n lagipon kerang die bersih la sikit dari kat tempat lain cume kerang die agak kecik la kan .. tapi takpe asalkan bersih ..
itu yang penting kan :)



ni dari dalam magkuk tambah .. banyak kan kerang ..


aku letak 600gm kerang dalam 1/2bungkus koey teow .. sasau betoi ..
pastu pakat2 laki bini muntah kerang .. Hahaha




4 luahan hati..:

So Shy Lady said... [Reply to comment]

salam kaseh

heheh....akak pun dh lama t.mkn krang...suka tp tpaksa jg2 takut BP naik

~PuRpLe BlosSom~ said... [Reply to comment]

http://boodarkbaik.blogspot.com/2011/02/contest-bergaya-dengan-dress.html

pak long said... [Reply to comment]

salam...
fuyoooooo memang best kalau kerang banyak cam tu...

qaseh johanna said... [Reply to comment]

pak long... dah lama tak makan..sekali makan bleh sampai muntah.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...