Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, February 24, 2012

Melayu dan Bisnes



 pagi nak update jugak. secara marathon. sibuk sangat. semalam pageview
tak semegah mana. so pagi ni kena usaha.
semalam aku penat main bowling. nanti aku story secara bergambar. sekarang ni ada 
kerja nak urgent. ! Heh.
balik kerja semalam, jari dah sakit2, sakan main bowling
punya pasal. request pada En. Boo Boo nak makan karipap.
so pergi beli yang frozen punya. tapi bukan cap Tesco atau Kawan.
ada kakak kat kawasan rumah aku tu buat.
pergi beli, balik dan goreng dengan senang hati.
time makan, rasa pelik. karipap tu tak sedap macam dulu.
ada kekurangan pada rasa. aisey. . ni yang spoil ni.
Kenapa la orang Melayu ni kalau meniaga tak pernah nak bagi elok.?
pantang apa yang dia jual tu menjadi dan laku, mesti nak selit taktik kotor. !
kalau dah sebelom ni sedap, terus la dengan rasa sedap tu.
perlu ke nak kurangkan kesedapan bila dah popular.?
kalau macam tu, sampai bila2 pon melayu tak maju kak ooi. .


 


5 luahan hati..:

Aki said... [Reply to comment]

oi, sa sudah post tu gambar bowling, klau mo pakai, pkai ja.. :D

мϊźŽēŘϊŁ® said... [Reply to comment]

malayu mudah lupa la kak!! hihihihi...

Masya said... [Reply to comment]

eerrmmm.. itu yg tak berkenan tu.. klu dah maju buat bisnes. nak kelentong jual produk x berkualiti pulak lps tu...

Yen said... [Reply to comment]

mungkin bkn dia sengaja tu mie..kebetulan ko dpt yg tidak sedap punya..haha!well, kita kena sentiasa bersangka baik n positif..haha!

ps: klu mo sedap ko buat la sendiri..kakaka.

.:Mama Dhia:. said... [Reply to comment]

suka gak makan karipap ni..nak buat tak pandai so beli jer la..kat ofis ni ade org jual..tp bukan die yg buat, mak mertua die yg buat..memang sedap..karipap pusing lg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...