Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 3, 2011

berita selepas 3 minggu..!!


A S S A L A M U A L A I K U M


 wah.. lama sangat tak bukak blog. bukan tahap bersawang lagi dah.
dah sampai tahap tertanam jauh2 dalam laut. dah jadi tukun..!! dah xde sape nak pandang..
wee.. sungguh sedey.

lame aku tak masuk opis. dah 3 minggu. lame kan..?? yang 2 minngu. aku kena g induksi.
lagi extra seminggu aku kena jaga En. Boo Boo. cian suami aku.
die accident. patah kaki. selamat takde ape2. syukur sangat.

En. Boo Boo cuti panjang. dah kaki bersimen camtu. nak keje camne kan.
so aku le terpaksa amek segala tugas2 die selama hampir setahun kami bersama ni.

1) arini aku datang keje aku drive sendri.
(agak gayat. sebab dah lame pakai driver tak berbayar..!! huhu)

2) baju aku kena sidai sendiri 
(selamat angah dgn zahir tolong angkat mesin naik atas, snang ckit mdobi)

3) pagi2 lagi aku kena buka gate, panaskan enjin kete, tutup gate.

4) buang sampah..

5) basuh bilik air.

6) sental dapor n bontot kuali, periok segala.

7) vacum umah. atas n bawah.


wah.. banyaknye keje En. Boo Boo selama ni. skang ni sume aku kene wat sendiri trmasuk keje "rasmi" aku selama ni. iaitu masak, basuh baju, mop lantai.

keje menebas segala farmville kat depan n belakang umah. terpaksa la aku sub pada orang lain ye.
taknak aku nak terhegeh2 cabut segala rumput n lalang tu.

 apepon. pasni aku akan kembali berblogging. n insyaALLAH pasni akan menyusul entri aku mase induksi n gambo En. Boo Boo dengan kaki baru beliau. hehe.



 psstt.. maseh adakah lagi pembaca2 blog aku ni..?? aku diam bukan beerti aku lari..!!





 


2 luahan hati..:

saya YANA said... [Reply to comment]

basuh bilik air.
sental dapor n bontot kuali, periok segala.
vacum umah. atas n bawah. (suami akak yang buat selama ni?)

takpe kak.. suami bantu isteri,sekarang isteri bantu suami.. besar pahala tu kak.. hehe..

qaseh johanna said... [Reply to comment]

ye yana..
akak cume masak je..sbb tu akak selalu masak..hihi

kire cam upah le kan..tp skang ni bl die dlm kesusahan camtu..akak plak yg ngelabah biawak..

bersilat gak la nak wat itu ini..br rase camne kan..!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...