Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 10, 2011

menu berbuka...posa ganti 1



IKAN SIAKAP SAMBAL TUMIS HALIA

CENDAWAN GORENG BLACK PAPPER


SAWI TUMIS BERSOSEJ


Haa. tu la die antara menu bukak posa semalam. minggu ni dok bersiaran ikan siakap jela ye.
ntah kenapa. aku borong ikan siakap lagi untuk minggu ni. dah jemu tekak ni
asyik berayam, berudang je. tapi menu di atas tu bukan sweet sour ye. warna sama tapi rasa lain.

bab cendawan goreng tu. abaikan la kejap rupa parasnye yang dah lebih kurang
macam pisang goreng. hehe. tepung terlebih derr. kalut sangat.
semalam sampai agak awal. tapi teman idok le kesio nak mengukus badan lelame kat dapo.
udah le panas terik membahang kat luor. panas api lagi. aissh.

sawi tu. aku dah tak bape nak selera makan. sejak En. Boo Boo sakit ni.
aku asyik kena paksa rela makan dan masak sawi aje. dah sayo tu je yang die boleh makan.
lagipon malas nak masak menu sayo berjenis2 kan. so bedal jela.

hai la badan. baru sehari. ada lagi 10 hari nak membayonye. parah teman.
11 hari hazabedah dah lepas. nak wat camne. time orang posa aku tak leh posa.
nampak gayanya menanggung la bayo posa 22 hari.








7 luahan hati..:

saya YANA said... [Reply to comment]

haha... ops..! Yana pon belum ganti.. Yana tak ingat berapa hari...hhhmmmm....

.:Mama Dhia:. said... [Reply to comment]

ikan siakap tu nampak sedap la..yum..yum..

banyak ari jugak kene ganti ek..

* kite dah abis ganti..hehehe..

qaseh johanna said... [Reply to comment]

mama dhia :: nak wat camne..redho jela..sbb thn lpas terlebey had plak..

selalunya dlm 7-8hari je..

qaseh johanna said... [Reply to comment]

yana :: cepat ganti posa..dah xlama dah ni..kang sedar tak sedar..baju raya dah siap..qada' posa blom lg..hihi :)

EB said... [Reply to comment]

Adoi ni yg bt nak balik rumah ni..
nak masak!! hehehe..
Sedapnye...
Slamat berbuka pose ye...

aDieyZa said... [Reply to comment]

terus zana rasa lapar.. padahal tadi x lapar pun.. tgk jer gambar makanan dlm blog ni terus lapar...

qaseh johanna said... [Reply to comment]

EB :: amboi2 taw le die cikgu..keje sekerat ari je.. yg kte ni jenuh nak menunggu 4.30 kng br bleh blk..huhu


adieyZa :: zana..ape lg..malam ni masak menu yg same la utk suami.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...