Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, June 22, 2012

air kelapa setimba..


Pengaruh rakan blog, si EIDA gedik! Dia kan eksited minum air kelapa fresh lepas miss P kan so aku pon taknak kalah la. Harus dengki dan cuba. . Hahaha
Beli kat gerai buah tepi jalan depan Shell atas bukit Rawang. *panjangnya nama kedai*. Hentam saja la. . Sebiji kelapa muda harga Rm2. Aku mintak sebiji bungkus untuk minum dan 2bijik rembat bawak balik. Puas hati aku rasa. .
Tapi dalam kereta, En. Boo Boo bagitaw kalau kat kampong ni tak payah wak kuar duit. Pergi tepi tingkap, tengok luar, dongak kepala, capai buah! Haha bukan bermaksud pokok kelapa tu bonsai dan dekat dengan tepi tingkap umah. . Tapi bertapa mudahnya nak minum air kelapa ni. Bersepah2 kelapa bergolek kat belakang umah sampai tahap pengeluaran melebihi permintaan. . Untungnya duduk kampong kan? ?
Semuanya depan mata tapi kat kampong En. Boo Boo la. . Kampung aku lain sikit, nak kelapa still kena beli cuma murah la, 80sen sebiji. Kelapa muda boleh amek free je sebab abah tanam kelapa pandan. Sedapnya. .

Published with Blogger-droid v2.0.6

9 luahan hati..:

♥ ROS ♥ said... [Reply to comment]

Uih sib baik xteringin.. Hahhaha... Masa sebelum ros preggy, dr larang minum air kelapa klu nak cpat conceive.. Pening2 :p hihiji

QA's ~ mamapapa said... [Reply to comment]

murahnya RM2 sbiji :D

qaseh johanna said... [Reply to comment]

ros :: maaf..xde penerangan kan.. period sy ngok ngek ckit..kluar sikit2..tu yg minum air klpa tu..biar kuar abes..! dh lama xmnum ni,tebu, nenas, tapai..dh byk sgt la bpantang skng ni.. dh nma pon TTC kn.. :))

qaseh johanna said... [Reply to comment]

QA :: MURAH..?? pada sy mahal la ni sbb selalu xyah bayo.. free je,minum la byk mna pon.. refill la bpa kali pon... :(

Siti Nursyuhada said... [Reply to comment]

pernah baca pas abis period elok minum air kelapa nie.. bagus untuk bersihkan dalaman utk standby nak jumpa sperma... hehhehe

Masya said... [Reply to comment]

EH² SAYA PUN BELI JUGAK.. TAPI ADE AIS... SSLLLUUUUPPPP SEDAPPPPNYA DGN CUACA YG PANAS KAT LUAR.. MMG X MENJADI UBATLAHKAN.... SELAMAT²...

Syazana Zainn said... [Reply to comment]

mmg untung duduk kampong

bleh minum air kelapa tang tu jugak.

cakap je nak makan buah ape

sume ade..hihi

buah peberet, rambutan, manggis ngan mangga

pehtu telan sampai batuk2..hahas

Cinta Misteri said... [Reply to comment]

Hehe..samalah umah hubby CiM. Ckp je nk air kelapa, my MiL trur bwk parang g blakang umah, 5 min dh bw masuk sjibik dh siap tebok, tinggal tuang dlm kole letak ice. Hurmmm..

::EIDA:: said... [Reply to comment]

Ye betull Air kelapa tak elok minum waktu subur. tgh preggy.. Tapi sesuai untuk 'basuh' dalaman selepas Miss P kering....... Tapi ida tak berani gak minum bebanyak... Hari tu ida minum sebiji je.. Sehari selepas Miss P bersih... penakut! heee~

Chaiyokkkkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...