Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, June 1, 2012

Tak power, tak sayang ke ?!



harini ada masa lebih plus takde sapa nak kacau aku.
so nak cerita lebih kurang la pasal benda ni.
pandang dan baca dah lama tapi tak amek hal sangat la kan.
oleh kerana ada masa terluang yang panjang berjela ni.
dengan takde sapa nak ajak menyembang dan ajak keluar.
makanya setiap page majalah depan aku ni. aku baca licin.
sekecik2 tulisan pon aku baca. kalau boleh nak mengeja sekali pon ada,
biar lambat sikit habis. tapi tak berjaya. . dah habes pon aku selak majalah tu.

aku sebenarnya pelik dengan majalah sekarang ni.
makin menjadi2 dengan iklan jual benda pelik2 ni.
apa tak malu ke. ? sampai benda dalam kain pon nak cerita.
nak bagi laris produk punya pasal. sanggup letak
testimoni yang bukan2. yang modelnya pon
boleh tahan 'pandai'. . sanggup cerita itu ini.
". suami hari2 mau.". . ". dengan produk ni, suami makin sayang !"
". hubungan kami makin power..".
aisyh, macam2 lagi la. apa dah tak betol gamaknya.
habis kalau tak minum produk ni, suami tak sayang la.
tak amek jus perapat ni, hubungan tak power la camtu.?


kalau macam ni punya gambar. anak2 tengok, apa la perasaan
diorang ye. mama papa masuk majalah.
tapi jadi model jus perawan dan gegetah. aku yang baca ni pon malu.
tapi iklan camni dah bersepah sangat. muka takde cover dah.
boleh senyum sampai telinga lagi, maklum la dah jadi 
isteri paling hebat. anak2 tanya apa maksud kemut.?
ketat, bergetah. pandai2 la menjawab ea. masa tu senyum la sampai 
telinga, jangan pergi tampar mulut budak tu dah le.
maklum la, budak2 zaman sekarang ni semua dah bijak.
apa yang diorang tak paham, habis ditanya nya. .
sampai ke lubang cacing dikoreknya selagi boleh. 
time tu, takde lebih kurang dah la!
baru taw power tak power, hangat tak hangat. Hee


 

7 luahan hati..:

Masya said... [Reply to comment]

rasanya ramai yg x suke kan.. tp masih jugak diiklankan.. ermmmmm....

wa... gambar kawain bukak² td.. so sweetttt sambil merenung jauh..

Siti Nursyuhada said... [Reply to comment]

dah banyak jumpa kat blog2 yg kondem iklan2 camni... bukan org suka pon menyampah geli sume laaa

Pink Lavender said... [Reply to comment]

makneng follow kamu
jom follow makneng

qaseh johanna said... [Reply to comment]

masya :: merenung jauh..dok rangka apa strategi seterusnya..hihi

qaseh johanna said... [Reply to comment]

siti :: paling rasa skali adalah..malu..!! mcm xde malu plak dok ckp psl bnd pelik2 ni..yaarkk!!

pnsusu said... [Reply to comment]

maku tgk iklan mcm ni...
Nak lariskan produi pun cover2 lA skitt iklan tu

suzie shazana said... [Reply to comment]

macam kat majalah aku je ni..hehe..ketat tu apa ek????kihkih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...