Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, March 1, 2012

Bubur Jagung dan Biskut Empat Segi



Bila aku pandang je biskut empat segi ni. . aku mesti bayangkan bubur. !
tak kira la bubur apapon. tapi selalunya bubur kacang hijau atau bubur jagung.
pada aku biskut empat segi ni sedap bila dimakan dengan bubur yang masih panas.
patah2kan jadi kecik, letak dalam mangkuk bubur.
lepas tu makan.takde isi pon takpe. asalkan dapat kuah bubur yang panas tu dengan biskut ni. kalau kat kampong, lebih famous dengan panggilan
'biskot pat segi'. ! kat sini je orang panggil cream cracker. Heh.


aku ni bukan peminat bubur kacang hijau. aku lebih pada bubur jagung.
tapi kalau kat rumah tu, aku main hentam je buat.
aku pernah masak bubur gandum campur jagung cream yang dalam tin tu.
selamber je aku tengok En. Boo Boo makan.
kira sedap la tu kan. ? Hehe. walaupon selalunya orang
masak bubur chaca campur jagung ! bukan gandum.

sekarang ni tiba2 teringin pulak nak makan bubur jagung.
nak kena rajin ni. . kalau nak taw, aku ni sebenarnya rajin2 malas.
kalau kat kampong je buat bubur jagung pakai jagung fresh.
kat sini takde maknanya. aku hentam guna yang dalam tin tu je.
dah suami tak komen. kiranya takde kelainan la kan. !




 


2 luahan hati..:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...