Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 20, 2012

Sardin Sedap !



sardin. . ada yang cakap tak elok makan. sebab cara pemprosesan
nak buat sardin ni menggunakan bahan yang terlarang.
tapi biasa la. yang tak elok tu yang sedap.
kat rumah tu, masa shopping barang dapur sebulan sekali.
sardin mesti masuk dalam senarai.
2tin kecil sardin King Cup.!
Ayambrand tak sedap sebab sardin dia keras sikit. .
dalam banyak2 pilihan, King Cup la yang paling best.
isi ikan dia lebih lembut dan saiz pon comel2.
yang jenis Tesco ke Giant aku tak pernah beli pulak.
tapi pernah sekali dua aku beli cap Marina dan Adabi.
boleh tahan cuma Adabi tu out la. tak sedap. !

kalau datang angin tak elok. .
kadang2 2tin tu boleh habis dalam sebulan. sebab malas masak.
aku buat la sardin roll ke, roti sardin ke, karipap ke atau sandwich.
 mana2 je yang berkenan di tekak.
asalkan kenyang. tapi ada masa gak 1tin akan forward ke bulan depan.
ikot keadaan semasa la ea. keadaan semasa tu
maksudnya aku tengah diet. ! Hehe. . kalau tak diet, abes 2tin sardin.



 


3 luahan hati..:

.:Mama Dhia:. said... [Reply to comment]

same la..king cup memang di ati..dulu mase bujang mmg beli ayam brand sebab dibesarkan dgn ayam brand (mak slalu beli brand tu).. tp sejak kawen hubby kate king cup sedap tu yg terus tukar..adabi mmg tak sedap..plus ikan die senang hancur & kecik..

chinta... said... [Reply to comment]

adabi x sedap langsung...king cup okey la tapi..ayam brand sentiasa dihati...makanan ketika kemalasan melanda hehehh

Masya said... [Reply to comment]

suke king cup, lagipun.. x payah nak cr pembuka memang dah tersedia.. tarik jer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...