Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, October 22, 2011

Karipap Kentang Sardin di Kala Rembang



Dah masuk hari minggu lain. baru aku nak inteprem juadah minggu lepas.
bukan apa. aku terkejut dengan sindrom yang bermastautin dalam diri aku ni.
itu yang amek masa lama tu nak buat entri tentang makan2.


Karipap kecemasan namanya.  sebab tak boleh nak keluar rumah time ni.
ada India wat kenduri kat blok sebelah tapi parking kereta sampai depan gate aku.
cadang time tu nak pergi makan roti canai kat kedai mamak pon kansel.

hidup berjiran kan kena la bertolak ansur. ye dak.?
even sampai tong sampah sendiri terjun longkang sebab kena langgar.
kesimpulannya, don't drink and drive!


 hampir 10.30pagi. time tu aku baru start nak buat karipapnya.
inti dah siap. doh dah canai. tapi sebab dah lapar. 
inti panas2 pon aku sesah sumbat dalam doh.!
mana sempat nak tunggu2 dah bila LAPAR menguasai minda. Haha.


selalu aku buat kerja semua kat dapor. tapi sebab dah kalut n ada yang nak menolong.
segala harta semua ke depan la jawabnya.
tapi karipap kali ni tak menjadi bentuk yang selalu aku buat. macam DISINI.
sebab tukang canai adalah manusia bertangan sasa. Hehe


 ini la hasil yang terakhir. siap je 2,3 bijik terus goreng.
sampai uli sambil goreng. maklom la dah rembang baru nak sarapan.
orang lain dah nak masak lunch pon.

petang ni aku ingat nak goreng la karipap ni.
dah seminggu aku buat tapi tak frozenkan pon. harap2 elok la lagi.
tapi aku janji, aku nak makan 2bijik je. tahan. tahan. tahan.







 


3 luahan hati..:

ratusiput said... [Reply to comment]

rajinnye dia...nampak sedap karipap tu.mkn karipap ni kenyang jugak...

Pen Biru said... [Reply to comment]

uuuihhh..karipap sadin..feveret tu..kira ok la dlm lapar pun awk boleh buat lagi secomel tu..sy penah buat besar tapak tangan..sekali goreng 2 biji je dah penuh kuali..bila nak makan, potong je..heheh

.:Mama Dhia:. said... [Reply to comment]

pandainyer die wat karipap sendiri... (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...