Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, October 24, 2011

Seminggu yang susah untuk diharungi



Assalamualaikum.


Hari Isnin datang lagi. nampaknya harini genap seminggu aku mengurangkan makan.
Kalau cakap on diet malu sangat kot.
kang sampai sekerat jalan dah surrender, malu plak.!


 itu adalah stok makanan untuk aku. beli minggu lepas.
makna kata, dah seminggu jugak la aku sesah makanan yang tak sedap tu.
kali ni aku macam kuat semangat sikit. Yakin Boleh!

 Susu. aku tak pernah minum susu tepung, fresh milk @ yogurt drink.
itu memang aku tak penah cuba.
tapi kali ni aku terpaksa minum sebab nak kurangkan kolestrol.

Clenx Tea. okey sebelom ni aku ada cuba minum. tapi tak sedap.
so aku tinggalkan 3/4 kotak pada En. Boo Boo. aku bagi dia minum.
even kat rumah belom abes lagi. dia tambah beli lagi 1 kotak yang azab untuk ditelan.!


Oats. memang tak boleh nak blah.! tak sedap sangat.
even aku campur dengan buah @ milo still tak boleh nak masyuk.
ini memang makanan aku setiap malam sejak seminggu lalu. tabahkan aku.?

 tapi hari minggu aku pelbagaikan makanan aku.
tapi takde la yang bergoreng semua. aku grill dengan oven aku. 
oven tu dah wak keluar dari stor, yeah!
 cuma memang aku akui, makanan berkhasiat ni totally tak sedap,
sangat-sangat..!!!








 


10 luahan hati..:

cik puan tipah said... [Reply to comment]

Qaseh...
nak bagi menu utk oats. Ni adik saya ajar..mmg best. tak muak.
panaskan 1 cawan susu. bila dah mendidih masukkan 2 sudu besar oat. so sejukkan. Masuk dalam peti. buat waktu malam utk makan breakfast. Esoknya oat itu akan mengembang..so tambahkan susu sejuk (sy biasa guna HL marigold) utk bagi berkuah dan tambah madu dlm 1 sudu besar..kacau semua. Tmbh la epal hijau (hiris halus2)/kismis/badam/pisang. Mmg tak berlendir..dan tak muak. cuba la..

Nur Raihana Abd Rahim said... [Reply to comment]

WAH MIMIE KO DIET MEH??AKU PUN NAK IKUT KO GAK LA DIET BETUL2..KIH3..CUBA KAO GOOGLE SLIMHERBS..RAMAI CKP BERKESAN.KO AKAN KERAP BUANG AIR BESAR,SEKALIGUS BUANG TOKSIN DLM BADAN.PASTU KO KENE MINUM BYK2 AIR MASAK.LEMAK2 KO DIBUANG MELALUI TUH LA.KLU KO NK CEPAT KURUS JGN SENTUH NASI LANGSUNG.LPS TU JOGGING SEMINGGU 2 KALI PUN CUKUP.SEBULAN KO BLEH TURUN SAMPAI 8 KG.AKU PNH DIET TAK MKN NASI SELAMA 2 TAHUN.MEMANG KURUS PASTU SUSAH NAK NAIK BLK BDN LEPAS TU EVEN KAU MULA MAKAN NASI BALIK.

chinta... said... [Reply to comment]

hai qaseh sayang....caiyok2...menda yang x sedap tu la yang berkhasiat...tapi nak telan...aumm...ase susah nak melalui anak tekak ni...tapi chinta percaya awak ley harungi semua ni...apa yang penting "usaha"kan...;)

qaseh johanna said... [Reply to comment]

cik puan tipah :: klu sejuk lg la sy xleh telan lgsg..kena mkn time dia pns2..time tu ok lg...xpe..nnt hari cuti sy try buat k..

sy ni lemah ckit dgn fresh milk n susu tpg..klu sejuk..out trus.. nway tq dear 4 d recepi.. :)

qaseh johanna said... [Reply to comment]

yana :: mmg skang ni aku cut off nasi n sugar...tgh usaha la ni...pasal exercise tu sabar dulu la...dlm proses...tggu...akan smp ke rumah aku...nnt aku post..

qaseh johanna said... [Reply to comment]

chinta :: ye chinta...usaha yg keras skang ni...dlu xterpikir..skng ni br nak asak bdn yg manja lemak ni dgn mknan2 yg berkhasiat..mmg cannot go lah..!

apepon...sebab pikir si Jr. telan jugak la..hahaha

AIN NAZRI said... [Reply to comment]

apsallaa kamu seksa sangat makan nyer meme.. seksa aku tengok.. hehehe
ain diet simple jerk.. air manis x yah amek.. banyakkan plain water.. then nasi buang.. leh gantikan ngan organic barli @ roti yang betol2 wholemeal (kat cold storage ada jual). then banyakkan jugak makan protein mean ratha lauk bakar2, masak bening2.. mesti ok.. then exercise kalu x peli en pekasam pon xpe.. beli je cd jillian 30 day shred tu.. follow je 30 hari mmg totally turun berat.. insyaallah.. ni je yang ain buat.. tup tap2 preggy si 'auf.. jgn seksa diri sangat ye.. nnt sakit susah..

*skrg pon ain in process nak turunkan berat lagik since lepas beranak aritu ain dapat berat zaman baru kawen..

Noli said... [Reply to comment]

nmpak sedap jer..salam ziarah ;)

qaseh johanna said... [Reply to comment]

noli :: apa yg sedapnya yang..?? semua tu meloyakan tekak je...heheh

qaseh johanna said... [Reply to comment]

ain :: hahaha...xleh ain..klu mkn camtu lg la xleh nk control...mmg mencabar tu..

klu tgk ikn bkar..kompom nk ada nasik jugak..klu dh amek nasik kompom xleh ckit...

baik xyah mkn nasik n trus xamek mnuman manis...elak sblom terlbh mkn..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...