Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 28, 2011

~ KISAH SETAHUN TUJUH BULAN KAMI ~




 im back. setelah banyak kehabisan duit dan tenaga. baru la masuk opis.
tu pon sebab cuti dah abes. terpaksa la tabahkan diri. mmm ..pasrahnya aku.
masuk opis pagi ni, sign in blog. pandang pada daisypath tu. owhh..
dah genap 1tahun 7bulan. cepatnya masa berlalu.
dalam tempoh ni aku still 'zero' + 'nothing' ..! useless ke aku ni.? tak kot.
sebab En. Boo Boo takde cakap apepon. kiranya aku perfect la pada mata dia.
perfect la sangat kan. itu yang dok manja tak abes2. semua benda aku nak, kena dapatkan.
tapi kadang2 aku ni banyak angin monsun yang boleh datang tak kira waktu. disitu la aku boleh nampak kesabaran yang tinggi dalam jiwa raga En. Boo Boo. i love u abang..

..mmm.. dan pada usia perkahwinan yang setahun jagung ni, aku nak announce sesuatu.
percaya lah yang aku akan dukung anak saudara dulu sebelom aku dukung anak sendiri.
bukan sorang tapi 2orang. thanks Allah. aku pon tak percaya benda ni.
Angah dah preggy 11weeks. aku tak terkejut pon sebab aku dah ada instict tentang ni.
ada aku pernah ceritakan <DI SINI> .. so bila dia bagitaw, aku terima dengan syukur.
cuma Angah kena take care lebih dengan baby tu. sebab Angah ni degil, 
still g jogging lagi and buat locum sampai lewat malam. dont do that dear.
jaga anugerah tu sebaiknya. jangan nak main hentam je. nanti anak tu perangai tak senonoh cam Angah jugak. Hehe.

 my coming soon anak saudara adalah dari belah En. Boo Boo.
adik perempuan En. Boo Boo merangkap adik ipar aku. Norizan.
baby dia sekarang ni dah 8weeks. genap setahun dia kawen. dah terima rezeki dari Allah.
dan dia pon dah start pandai bagi petua kat aku. minum susu kambing + kurma.
..mmm. no thanks. biar lah tahun depan jadi penentu. aku taknak dah fikir pasal anak ni.
aku nak sihatkan diri aku dulu. takde la fit macam Amy Mastura tu pon.
cukup kalau my monthly cycling kembali normal and can lose weight between 20 to 30kg.
sebab aku nak baby aku sihat and normal. dan yang penting taknak 'kehilangan' lagi.
so semuanya bergantung pada diri aku. kalau aku malas, aku kecundang..





 


5 luahan hati..:

Nur Raihana Abd Rahim said... [Reply to comment]

mimie,ko g berurut tak?membe opis aku lps bidan urut dia,bidan tu ckp sbb dia tak bole mengandung,dia senggugut yg teruk sampai darah tu makan apa benda tah,air mani pun 'dimakan' darah tu.dia mcm berketul2 kat dalam rahim tuh kot.tpi dia dah urut dha ok la.tgu jelah kot ada rzeki.lps tu bidan tu bg dia makan ubat la nak bg stabil blk darah dia apa kebenda tuh.bidan ni urut aku bersalin jugak.ko try tgk pi urut pulak.

qaseh johanna said... [Reply to comment]

yana :: owh..dari berurut tu kita bleh tahu eh mslah kita..ooo..aku br taw..aku mna pnah g berurut..sbb aku ni bdn manja..pntg kena sntuh..mula la lebam sana cni..hehe
nnt la aku try tny laki aku dlu..ape2 hal aku inbox ko eh..

Cik Ecah said... [Reply to comment]

insyaAllah...ader rezeki :)

fifa said... [Reply to comment]

Congrates!!eh adik mie doctor kat mana?mo dah?

schaze zainn said... [Reply to comment]

try ur best kak =D

nnt dapat baby, update tau =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...