Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 7, 2011

Sosej Roll




Kalau nak cepat abeskan oat yang berbalang kat rumah. buat je jenis camni.
sure akan makan punya oat tu dengan penuh selera.
ini sarapan En. Boo Boo pagi ni. gulung semalam. tapi pagi tadi nak goreng baru celup dalam telor dan golek atas oat.

nak buat bukan susah. dan yang bes. jimat sebab bahan2 ni semua memang ada di rumah.
stok sosej memang sentiasa ada. roti pon sama. kalau agak2 roti tu dah nak expired. cepat2 la bertindak. buat camni, kompom licin.!

10keping roti dileperkan untuk elak dari menyerap minyak masa goreng.
10batang sosej yang direbus ala kadar.
renjiskan black pepper masa menggulung. kalau dah guna sosej yang ada black pepper, tak perlu la lagi. kang hangat terlebih pulak.

 celup dalam telor yang dicampur sikit oregano. golek atas oat.
makan panas2. aku sahor makan ni je tadi. 2roll pon dah kenyang.
balance lagi 8, aku tinggal pada En. Boo Boo. dia akan wak bekal ke tempat kerja.

 makanan camni tak elok makan selalu. tapi kalau dah malas. hentam jela.
lagipon taktaw nak buat sarapan apa. sian kat En. Boo Boo.
dah sebulan lebih g kerja aku takde bekalkan apa2.





 


5 luahan hati..:

chinta... said... [Reply to comment]

best gak sahur mcm mkn macam ni..sahur tadi chinta buat air milo cicah ngan roti je..padahal sosej ada je dlam peti...makan sekeping pun x lalu..uwaa!!

AIN NAZRI said... [Reply to comment]

sedapnyaaaaa.... nak jugakkkk

Liyana said... [Reply to comment]

jadilah ni kan kak.. dari xde apaapa

norliza said... [Reply to comment]

sedapnya..... tp oregano tu apa? hehehe

qaseh johanna said... [Reply to comment]

oregano tu ada jual kt kedai.. lebih kurang cam herba la..kalau dalam spageti sos selalu ada..

try search google..klu xtaw..nnt aku wat entri khas..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...