Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 13, 2011

Rumah Impian



semua orang ada rumah impian kan. aku pon sama.
tapi rumah impian aku, biar lah aku yang pelan sendiri bagaimana susunaturnya.
tapi rumah impian tu mungkin lambat lagi akan terlaksana sebab aku bercadang nak bina selepas umur aku 40tahun. kalau dipanjangkan usia. insyaALLAH.


dan yang penting rumah tu akan dibina di kampong. bukan disini. aku taknak selamanya stay dan kerja di kawasan Selangor dan KL ni. aku rasa sesak.
time tu biar la orang lain pulak yang merasa dan gantikan tempat aku.

sebab aku inginkan kawasan tanah yang cukup untuk tanam pokok buah-buahan.
nyaman kan. setiap kali keluar rumah. pokok2 tu yang sambut kita.
bukan macam sekarang. pagi2 lagi dah nampak kereta dan kereta.

dan kalau takde aral. dalam masa terdekat ni, En. Boo Boo akan beli rumah.
tapi di kawasan BUkit Beruntung la. sementara tunggu lagi 15tahun. takkan nak menyewa je.
beli dulu rumah yang ada. itu pon dah perlukan belanja yang besar even cuma rumah second hand.
ikot kemampuan la kan. tak mampu kot nak beli rumah mahal2.

semuanya masih diperingkat awal. kalau ada rezeki. adala.
doakan aku supaya 'berjodoh' dengan rumah tu. sebab rumah tu dah memikat hati aku.
rumah 2 tingkat yang comel.







 


6 luahan hati..:

schaze zainn said... [Reply to comment]

bestbya impian umah akak tu.

nnt akak tanam la pokok buah2.

nnt boleh la anak cucu merasa =D

Nur Raihana Abd Rahim said... [Reply to comment]

impian aku pun sama.lepas pencen nak duduk dekat kampung.nak buat rumah kat sana.aku suka suasana kampung.tak mcm kl sesak.stress je duduk kl nih kan.lepas pencen la baru buat rumah dekat sana.insyaAllah kalau panjang umur.Takpe mimie rumah baru ke second ke sama je.asalkan kita ada harta sendiri.

qaseh johanna said... [Reply to comment]

s.zainn :: anak cucu yg dpt merasa..mak tok time tu dh xleh mkn..gigi dh reput..hehe

qaseh johanna said... [Reply to comment]

yana :: itu la..klu tggu stabil smp bl pon xkan stabil..so lepas ni mkn ckit2, no jln2..stay kt umah dan suami pulak OT ari2...pengorbanan demi sebuah rumah..

fazrulnoor said... [Reply to comment]

aku pun nak beli rumah kalau ade rezki

suzie shazana said... [Reply to comment]

ha ah sama la kita he..he.. setiap org mesti nak beli umah sendiri besar ke kecik ke terpulang pd kemampuan...sampai bl nak menyewa ajekan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...