Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 28, 2011

Petua yang mahal harganya, tinggi ertinya :)




baby Syed Muzafar. pinjam ye En. Angkasawan :)



OK. pagi ni aku nak berkongsi sesuatu. bukan resepi tapi resepi la gak kiranya.
resepi buat anak. ea.? boleh ke camtu.?
rezeki dari ALLAH. kita berusaha jela ye. pada kawan2 yang nak mencuba. silakan la ye.
aku belom ada kekuatan nak mencuba lagi. jom tengok resepi.  :)



PETUA DAPATKAN ANAK



1. Berdoa
Setiap kali sebelum bersama pasangan, berdoa kepada ALLAH agar memberi zuriat yang soleh. Alhamdulillah. ni masih jadi amalan aku n En. Boo Boo. tapi rezeki belom menjengah kami lagi.

2. Mandi
Sebaik-baiknya mandi dulu dan tunaikan solat sebelum bersetubuh dengan pasangan. Jadi makna kata, kalau ada keinginan time2 dah masuk waktu. tangguhkan dulu. sebab nanti dah letih,langsung lewat solat. hehe

3. Kesuburan
Rancang waktu terbaik untuk bersama terutama ketika waktu subur isteri. yang ni susah nak cakap la. kadang kala kalau bersama time subur pon tapi dah ALLAH kata belom sampai masa nak timang anak. memang takkan menjadi. so redha jela dengan ketentuanNYA.

4. Kerap bersetubuh
Disarankan bersama dengan pasangan 3 hingga 4 kali seminggu. uittt.. ini memang aku elak siap2. tak larat taw. dah la aku travel jauh nak pegi kerja. pagi2 sebelom kul6 dah nak keluar rumah. pukul berapa nak mandi wajib ni..?

5. Pemakanan
Untuk isteri, banyakkan makan sayur tauge, ikan dan daging. berapa kilo tauge la nak kena hadap kan dalam tempoh seminggu. tapi petua ni memang aku penah dengar dari orang tua2. rasanya menjadi la kot.

6. Nikmati
Nikmati dan hayati proses seksual dari mula sampai habis. untuk lebih kenikmatan. rangsang dengan lebih lama pasangan anda. sampai gigil badan2. hehe (ini aku je pandai2 tambah. jangan mara aa..)

7. Posisi
Posisi yang dicadangkan adalah suami di atas.. Untuk isteri, letakkan bantal di bontot sehingga bontot anda beristirehat untuk menampung jumlah sperma selama 15minit selepas klimaks. senang cakap, lepas bersama, jangan bangun2.. kalau nak lagi power, take time dalam 30minit camtu supaya sperma mudah berenang untuk menuju puncak..!




sumber ikhlas : Mingguan Wanita










 


5 luahan hati..:

Pen Biru said... [Reply to comment]

bagus gak petua ni..apapun semua tu pemberian Allah..kita usaha jer

chinta... said... [Reply to comment]

dan2...chinta nak balik umah nih......;)

eKa said... [Reply to comment]

ehehhehe....lucu awk ni...eka salu je letakkan bantal bawah montot...tp part kene biar lam 30 minit tu yg lemah...rimas..sbb sumtime dia keluar balik :(

schaze zainn said... [Reply to comment]

cewahh siap ade petua cane nak ade baby :D

p/s: untuk org dah kawen je ni..hikhik
tp info untuk going to b married leh gak kot :D

aizamia3 said... [Reply to comment]

berdoa dan seterusnya berusaha.. insyaAllah.. cepat atau lambat je.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...