Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, July 2, 2012

Suasana Ramadhan kembali terasa. .


Sata Kemaman yang asli. Panas. . Panas. !

Bulan puasa dah makin hampir. sekejap masa berlalu.
amalan entah apa2. aku la. orang lain mungkin alhamdulillah. .
Ramadhan tak masuk lagi tapi ada yang dah raya.
aku le tu. ! Hahaha. mak aku cakap aku tak nyempat2 nak raya
bila aku MMS gambar nasi impit semalam.
kalau dah tekak nak makan, tak kira la raya ke puasa, bedal je.

Bila time puasa ni, bazar Ramadhan mesti ada jual macam2.
motif nak kurus boleh simpan dalam hati je la, pastu kunci ketat2. .
 kalau pergi bazar semua nak beli. tapi selalunya akan dikawal sebaik mungkin
oleh En. Boo Boo. Ye. dia adalah penyelamat aku. !
penyelamat sebab dia yang nak kena keluarkan duit. Hehe

tahun lepas bazar Ramadhan aku tak cecah langsung.
En. Boo Boo kaki berbalut kan. kesian jugak la.
tahun ni harus tawaf. nak bakar kalori la sikit sebelum ditambah2!
benda yang selalu aku nak beli adalah sata.
tapi mahal. rasanya 60sen satu. ke Rm2 dapat 3ketol.
tak ingat dah aku. cuma yang pasti, memang mahal.
tapi rasa takde la hebat mana, gah pada nama jela.
memang takde tandingan la yang Kemaman punya sata.
kenapa orang Kemaman taknak buat bisnes kat Bukit Beruntung.?
eh, kompom laku la sata tu. Berani potong jari wa cakap lu.!
Sata Kemaman memang sedap plus murah.
30sen je sebijik. boleh makan sampai 30bijik sebab terasa lemak manis ikan.
mmm, sedapnya la hai. .
 
time puasa aku suka pulak makan benda bakar2 ni, rasa kena pada tekak.
macam ayam percik dengan kuih pulut udang.
tapi hati2 la membeli kat bazar Ramadhan tu, ramai yang menipu je.
maklom la nak kaut untung kaw2. . macam kawan En. Boo Boo,
jual air kelapa lemon je pon dah boleh untung RM1000.
meriah raya dia.


18 luahan hati..:

::EIDA:: said... [Reply to comment]

Ida pernah makan Sata Kemaman.. Gila sedap!! Tu lah 1st time ida makan, pastu dah makan2 smpai skrg. Tak pergi sane..hihi

Riny said... [Reply to comment]

aah laa...sata kt cni mmg x sedap tau..kg2 rase mc basi je..kt cni la...hehehehe...putus rase nak beli lagi bile dah terkena..:(

♥ ROS ♥ said... [Reply to comment]

Amboi smpai nak tawaf bazar ramadhan.. Kurus mmg leh kurus tp kalau beli byk makanan, berat still sama.. Hhahah.. :p jgn marah ye kakak comel, ros gurau aja :)

eMMe said... [Reply to comment]

btol, Sata Ganu mmg sedap! ianya cam lemak manis n berkrim kan.. smalam makan sata ganu kat Serdang, euww.. fail rasanye... RM2.00 3 ketul kan, kecik lak tu ketulnye, huhuhuhu... jauh nye la hai Kemaman...huhuhuhu...

mama aryan said... [Reply to comment]

sedapnya sata..teringat masa gi kemaman lama dulu,mmg borong sata,makan sampai licin,berebut2

Masya said... [Reply to comment]

sata selalu dengar.. selalu tengor gambar.. tp.. x pernah makan huhuhuhuhu.....

Siti Nursyuhada said... [Reply to comment]

makin dekt dengan puasa makin takut hendak berjumpa hari raya .... malas betul nak mengadap dengan makcik2 yg pasti soalan2 cepu mas akan keluar... malas betul nak jumpa sedara2 yang tgh membuyut dan baru kawen... malas betul nak hang out dgn kawan2 yg tgh preggy,.... dan malas betul nak tgk baby2 comel yang baru lahir masa raya... xsanggup nye nak melalui hari raya...


http://aswith4kids4ever.blogspot.com/

try buka link sue nie boleh tak?

Pen Biru said... [Reply to comment]

perghhhhh sata..peberet nih..kalau ada org p ganu, wajib kirim paling koman rm20..utk i sorang jer..sekali hadap uu...

inayus said... [Reply to comment]

Kecur liur pulak bila teringatkan juadah di bazar ramadhan tu... Awak biasa gi bazar bukit sentosa ke? Kita pun... memang havoc dgn makanan kan? Tapi tahun ni mungkin gi hujung minggu je kot sebab dah pindah rumah ni, jauh pulak nak ke sana. Hujung minggu wajib pergi sebab kakak kita berniaga kat situ... hehe...

qaseh johanna said... [Reply to comment]

eida :: mmg sedap kn.. rasa mcm nk mkn lg..tp kt cni..mna la yg ada sesedap yg kt kemaman tu.. :(

qaseh johanna said... [Reply to comment]

riny :: betol..pnah bli skali kt psar mlm kt umah.. werhg..!! rasa pelik..!!

qaseh johanna said... [Reply to comment]

ros :: xpnaH merasa kurus klo dgn posa ni.. sbb time saho mkn nsik..time bbuka mcm2 kuih muih..mnuman mnis lg.. hurmmmm..

**xmarah lgsg.. terima hakikat.. :P

qaseh johanna said... [Reply to comment]

emme :: sabo2.. jgn nk ngidam sgt ye mak buyong.. aish.. bhaya la entri mkn2 pasni.. kena jg hati mak buyong sorg ni.. Heeee

qaseh johanna said... [Reply to comment]

mama aryan :: sy dh abes stok sata tu.. sblom ni beli borong gak..smp 100bjik kt kemaman pastu g frozen kn..nk mkn msuk micrwave, tp stok tu dh abes la.. huhu

qaseh johanna said... [Reply to comment]

masya :: alamak.. rugi xmkn ni.. rasa dlu la.. sy dlu xpnah gak mkn..slalu hntam otak2 je..skali dh pekena sata..lupa dah kt otak2.. sebab sata lg mabeles.. mmmmmm

qaseh johanna said... [Reply to comment]

siti :: owhh.. jgn lah dikau mngenangkan kanda mu ini dgn cerita tersebut.. tiba2 je rasa xnk raya taw.. huhuhu
ala..kita buat biasa2 je.. maniskn muka..tp dlm hati sayu je taw.. dh le dgn adik plus adik ipor dpt bby thn ni.. :(

qaseh johanna said... [Reply to comment]

PB :: aish.. pasni kena wat bisnes sata frozen la kot.. hihi

qaseh johanna said... [Reply to comment]

inayus :: ada la jugak pergi bazar ramadhan kat B. Sentosa tu..tp hjg mggu xg..sbb masak sndri..hari bkerja jela nk kena singgah pon.. nnt klo pergi tu.. boleh la jmp ye.. hihi klo berselisih bahu, jgn la wat2 xpndang plak pacar yg hina ni.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...