Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 10, 2012

Cucu Jawa



 yeah. . diperkenalkan buah hati baru lagi terkini.
Angah dah selamat bersalin secara normal pada 7-7-12.!
Jam 2petang di Hospital Ampang. dengan 20 jahitan. gulp!
eee. ngeri aku rasa. tapi takpe pengorbanan seorang ibu.
nama yang sesuai masih diteruskan.
nanti kalau dah ada, dah didaftar secara rasmi. aku bagitaw lagi ye.
gambar yang kat atas tu, fresh from oven.
belom mandi pon. dan baby tak mandi sampai la hari Ahad.
siap darah pon ada lagi kat rambut baby.
itu yang aku tak puas hati tu. . kenapa nurse biarkan baby tak mandi?
Angah keluar wad dan sampai rumah dalam 3petang hari Ahad,
itu bermakna 25jam baby tak mandi.
kesian kan.
balik rumah, baru la aku tolong lapkan kepala baby yang dah berkerak
dengan darah tu. rasa kejam je nurse buat tak taw dengan baby.


baby gurl yang sangat baik ni.
tak menangis pon. cuma tido, bila lapar, buka mata dan nganga camni.
siapa la yang tak geram kalau tengok reaksi gini. bunyi sikit2 ja.
langsung tak menangis. dan untuk 2nd day,
baby tido kat hall sensorang dalam baby cot.
mak ayah baby senang lenang dalam bilik. tapi ada la tukang pantau baby.
tukang pantau tu tido kat depan tv.
dari 10malam sampai 3pagi dia tak bangun,
sekali pergi pantau untuk bagi susu, cek bontot, dia berak.
langsung tak menangis even tido dengan bontot basah.
susah nak percaya kan.
tapi itu la anak saudara aku yang sorang ni. .


 

12 luahan hati..:

AIN NAZRI said... [Reply to comment]

ish beranak spital mana yang nurse x bersihkan baby ni.. kesian baby ni..
errmm kalu baru2 ni mmg baby banyak berak.. jgn biar lama2 najisnya.. takut kena infection.. alaa baby baru2 ni.. mmg lom suka naness.. kita tggu sikit masa lagik bila dia excited nak nanes2..

*eh kalau baby tdo jerk.. kena kejut bagi tetek.. dia kena minum susu ibu byk2.. biar xde kena kuning.. kang kalu kena kuning.. leceh nak g spital semua..

eMMe said... [Reply to comment]

Tahniah dear, u dah dpt anak buah, dah dpt gelaran aunty la yea...
tahniah... comel betul anak buah you!! geramnyew..suci jerk!

U dah sihat dear?
tapi pelik la, ade ke hospital yg tak mandi kan baby pas delivered ekk?? kot la nurse tu lupe nak mandi kan, tak kasi tau ke kat dowang?

SURIA AMANDA said... [Reply to comment]

wah...elok nyer dia...macam anak i si Dania kecik2..mula2 risau jugak...x nangis x hapa..then kena kuning..cucuk kat tapak kaki..terus menangis u olls...nasib baik...

qaseh johanna said... [Reply to comment]

ain.. itula..bagitaw gak kat Angah.. smp bila la nk bertahan kan baiknya tu..blk kpg semalam, mak ckp dah kuat bunyi melalak msa mandi..

kat sini takde sapa nak handle..so diam jela.. kat kpg..bnyak tgn.. mula nk tunjuk belang.. hihi

Noli@Ibu Wafa said... [Reply to comment]

tahniah auntie..cumilnyeee..

Fifa said... [Reply to comment]

Comelnyelaaaaaa
Hehe awal2 mmg x dgr suara kene 2 3 hari blh pengsan huhu..bby wajib kene kejut minum susu kerap kalo x mmg kuning nnt..plus bby kalo diam je tdo je tnda dia nk kuning..bestnya mama papa dia blh tdo lama.ktrg dlu prnh x tdo lgsng sadis..

Joanna Yunus said... [Reply to comment]

wah dapat baby bestnya....

qaseh johanna said... [Reply to comment]

emme :: nurse cakap.. waktu bagi mandi baby adalah pagi..sbb bersalin tngahari makanya baby xdmandikan.. pagi keesokkannya xdlyan sbb dh nk discharge kan.. Hospital kerajaan kan.. xyah la nak harap layanan 5star.. huhu

qaseh johanna said... [Reply to comment]

suria :: mmg dah ada ciri2 nak kuning tu.. tp bila dh blk kpg ni.. pndai2 la opahnya jemur n berubat apa yg patot.. dkt sini, baby nak senangkan aunty long dia.. hihi

qaseh johanna said... [Reply to comment]

kak fifa... yup..hampir2 dah tu.. tp dia myusu banyak la.. sejam lebih kot sekali nyusu.. memang kuat nyusu la xpdn dgn gurl.. huhu

qaseh johanna said... [Reply to comment]

ibu wafa + joanna.. baby adik.. kita tumpang hepi je.. belom ada rezki utk baby sndri lagi.. hehe

Kesuma Angsana said... [Reply to comment]

tahniah but 20 jahitan aduhai!... slm kenal n dah follow u yek 304

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...