Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 3, 2012

Tortilla Viva Espana



Tortilla. guna je roti tortilla ni tapi bahan inti pakai yang ada dalam rumah.
kecuali salad baru pergi beli masa on d way balik.
jejari ayam aku guna sebagai bahan utama untuk inti tortilla ni.
tak sempat nanti kalau guna isi ayam, nak tunggu defrost tu leceh.
lagipon semalam kan nak kejar waktu berbuka, itu yang kalut sikit.
takpe, nanti aku present yang betol2 mantop.!
kepingan tortilla tu, aku beli kat Carefour, lupa nak snap pic.
mmm perisa bawang putih kalau nak rasa asli pon ada.

okey. bahan2 untuk inti senang saja.  semudah 1 2 3 4.
1. goreng jejari ayam
2. salai kepingan tortilla dengan sikit butter
3. potong dadu tomato dan bawang
4. wrap tortilla dengan salad, tomato, bawang dan jejari ayam.
letak sos pilihan, macam aku letak jalapeno cheese dan sos je.
kalau nak letak mayonis pon no hal. aku dah letak jalapeno cheese
tu rasanya dah cukup la kot :) nanti sedap melampau pulak kan. Hihi


yeay. camni la rupanya lepas kena wrap. besar kan.?
kalah toaster twister yang kat KFC tu. Hahaha.
idea ni aku dapat dari bro kat opis ni. pagi2 lagi dah menayang tortilla
wife dia buat. so aku pon harus la taknak kalah kan.
tapi aku takde la menunjuk kat dia. Hihi
apepon tqvm pada wife dia sebab bagi idea untuk aku berbuka semalam.
banyak pahala ooO.!

jalapeno cheese letak tak banyak sebab stok dah abes. kalau letak banyak,
kompom meleleh leleh.


15 luahan hati..:

Masya said... [Reply to comment]

owhh nama dia tortilla yer.. baru tau.. sebab suke makan yg twister kfc tu... sekarang foldover mc d hihihihihi

mesti sedappkan... buat sendiri.. citarasa sendiri.. nyum²...

Salmi Khairil said... [Reply to comment]

terliur pepagi nie...

eMMe said... [Reply to comment]

ohh... ni italian food kan.. boleh la try kan... takpe2.. Dinda jgn risau ya...tak de ngidam la...hehehhee...

::EIDA:: said... [Reply to comment]

Mak aiii... boleh try ni...... =)

♥ ROS ♥ said... [Reply to comment]

Uih pagi2 dh tunjuk mknan.. Nasib baik ros buat menu special pg niiaitu paratha cheese..kahkah :p

mama aryan said... [Reply to comment]

mcm best je utk dicuba,tp kena tunggu weekend la baru bole buat

qaseh johanna said... [Reply to comment]

masya :: org tak sihat elok la masak simple2 cmni..

klo buat sndri mmg ctarasa sndri tp apa yg ada dlm rumah jela.. hihi

qaseh johanna said... [Reply to comment]

salmi :: alah yg simple2 je.. :)

qaseh johanna said... [Reply to comment]

emme :: italy kalah kan.. tu yg bg nama cmtu tu.. hihi
entah la la dr mana.. mexico kot..mkn jela..asalkan halal..

xmngidam xpala..pssst, klo ngidam gak, suh suami buatkn ye.. nak anata jauh.. hihi

qaseh johanna said... [Reply to comment]

eida :: sila2.. klo ber2 ni..yg simple2 sudah.. hihi

qaseh johanna said... [Reply to comment]

ros :: xnk kalah eh.. uikkss.. jap lg kena serang ni..:))

qaseh johanna said... [Reply to comment]

mama aryan :: haaa.. mmg best pon..klo xcuba..xtaw ni.. hihi

chinta... said... [Reply to comment]

kelas ko jah!!!...nampak mcm sedap je qaseh

Nasuha said... [Reply to comment]

emm, nmpk menyelerakanlah..

qaseh johanna said... [Reply to comment]

chinta :: bkn nmpk lg..mmg sedap pon.. hehe try la chinta.. senang je.. mklom la sy ni kn pmalas ckit.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...