Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, July 11, 2012

untuk jaga hati semua. .


sebenarnya. . aku tak terlintas pon nak check UPT.
tapi keadaan kesihatan yang kurang memuaskan sekarang ni.
plus. . harapan keluarga di kampung yang tiada kesudahan.
". . demam tak kebah, nanti tengok 2 line. ."
aku try la nanti untuk check.
bila aku tengok pulak ramai rakan2 bloggers yang mendoakan
agar ia positif dan kekal positif. .
aku jadi cuak !
rasa takut untuk cuba. aku takut hampakan hati semua.
terutamanya orang yang jadi sebahagian diri aku,
En. Boo Boo !
dia akan mengharap dan senyum manis + lebar bila
nampak aku beli UPT ni. baru beli ye, belom cuba pon lagi.
rasa berpeluh sekejap. . tangan pon jadi basah.
dari hanya nak pengesahan kesihatan yang kurang elok ni,
dah jadi berdebar debar macam nak tempuh malam pertama pulak.
andai kata, keputusan tersebut negatif, maafkan aku.
aku rasa, aku tewas lagi untuk bahagiakan semua orang.
aku tak tahu bila masa rezeki tu nak datang dalam hidup aku.
kadang kadang rasa macam dah kalah dengan keadaan sekeliling.
rasa macam aku ni bukan insan yang dipilih untuk bahagiakan orang lain.
dan. . . .
andai kata sebaliknya. . doakan la aku. . .



14 luahan hati..:

Ryn said... [Reply to comment]

in-allah....rezeki tu ttp akan jadi milik kite...bile masenye hanya allah yg tahu..jgn stress..x slh mencube...kalau2 btol rezeki masa ni...demi kebaikan jugak...jgn kecewa kalau bukan skrg rezeki tu dtg...allah sentiasa beri yg terbaik utk kite semua....bahagia bukan letaknya disitu...ttp bahagia tanpa rezeki tu kan...just kekosongan utk seketika je...jgn sedih2 k...:)

Zana Adieyza said... [Reply to comment]

dear, apapun keputusannya semuanya dah ditentukan Allah.. jgn cepat putus asa jika apa yg diharapkan gagal.. jgn lupa jaga kesihatan jika apa yg diharapkan menjadi kenyataan..

semoga cepat sihat!

Salmi Khairil said... [Reply to comment]

tak perlu rasa risau..andai positif kami semua tumpang gembira, andai tidak kita sama teruskan usah tanpa putus asa,kami sentiasa bersama..

::EIDA:: said... [Reply to comment]

Takpe... ALLAH menguji umatnya tidak melebihi dari kemampuannya.. =)

Kesuma Angsana said... [Reply to comment]

apapun akan doakan yg terbaik untuk awak ye!

eKa said... [Reply to comment]

sabar ye yang... belum masanya lagi.insyallah tak lama dah...

AIN NAZRI said... [Reply to comment]

meme.. +ve atau -ve bukan penentu kebahagian.. kdg2 kita leh bg bahagia dgn cara yang lain.. sabar lah meme.. kita mmg nak semua org bahagia.. tapi apa2 pon sila jaga hati kita sendiri.. supaya kita selalu kuat dan terus yakin.. sabar dan kuat meme.. doa yang terbaik.. mana tahu mmg rezeki.. sabar ye meme lalink

Noli@Ibu Wafa said... [Reply to comment]

peraturan hidup kita diatur Allah sebaik2 aturan..ade hikmah disetiap kejadian..sama2 kita berdoa yer..aminn

мϊźŽēŘϊŁ® said... [Reply to comment]

dont worry sis... rezeki pasti akan dtg....

QA's ~ mamapapa said... [Reply to comment]

insyaAllah...ape2pn..Allah knows best..:)

chinta... said... [Reply to comment]

alahai...x sbr nak tunggu keputusan..hope ada berita gembira ye qaseh..insyaallah..

Little world said... [Reply to comment]

JANGAN laaa Sedih2 Yer--
Biasa laa tu--sue dulu masa selalu dapat BF-VE pon sedih gak--tapi tak pa buat jer--ada rezeki alhamdulillah--tak dak REzeki lagi-maknannya KENA USAHA lagi--ChaiyOkkkk....rasanya semua TTcians PERNAh Merasai Pengalaman Ini--Dont Wori --DO THE BEST!...

Kay said... [Reply to comment]

Jgn minta maaf jika keputusan negatif.. Saye pernah mengalami situasi yang sama.. Cuma teruskan usaha.. Dan Alhamdulillah, skarang saya ibu kepada anak perempuan setelah jumpa doc dan ambil hormone pills..Pendek kata, teruskan usaha!

qaseh johanna said... [Reply to comment]

terima kasih semua. . terlalu ramai yang bagi kata kata semangat.. aku hargai kasih sayang semua.. jatuh bangun aku..hanya blog ni ja jadi peneman.. dan kawan blog adalah teman yg takkan putus asa untuk terus beri perangsang dalam hidup ni..terutama dlm tempoh TTC ni. .tqvm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...