Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 24, 2012

Popia pedas + Agar-agar Pink



 syukur alhamdulillah. . ni rezeki berbuka semalam.
sendiri masak. sebab baru balik dari kampung kan. semalam cuti lagi.
boleh la masak camni. harini. ?
tak pasti lagi. jangan terkejut. memang kami berbuka cuma dengan
kuih muih ataupon dengan makanan berat lain kecuali nasik.
tapi selalunya memang lebih prefer kuih muih la.
kena ada kuih manis dan pedas. macam ni. .
bukan diet tapi memang ini cara kami. turun temurun dari family aku.
En. Boo Boo pon dah terikut cara aku ni. Hihi.


 popia tu aku buat semalam dalam 12bijik. ada balance 3bijik.
letak dalam fridge. balik nanti panaskan dalam microwave.
bila kasi zoom, tengok sambal macam kurang kan.
tapi. .  ya ampun. . pedas taw.! meleleh leleh air mata.
maklum la puasa kan. puasa ke. ? Hihi :p
agar2 pon ada lagi sikit. cukup la.
tengok la petang nanti, kalau ada kelapangan,
aku ingat nak buat megi goreng pataya.
pengaruh iklan kan. . tapi aku punya megi lain sikit.
buat sendiri, tak guna sebarang MSG.
kalau jadi, esok cargas masuk blog la. lagipon kurang idea la time puasa ni.
kadang2 teringin macam2 tapi beli tak habis sebab tak sedap.
masak sendiri, itu la jadinya. . simple dimple je !
korang semua mesti masak sedap2 kan. . ? ?



7 luahan hati..:

Ryn said... [Reply to comment]

hantu popia nie...mcm sedap jer...:)

ratu siput said... [Reply to comment]

samala RS pun berbuka makan ringan2 dulu cam kuih2 ke...murtabak ke...pastu baru nasi skit.kena ada nasi gak sbb anak2 puasa jugak kan.stakat ni lum gi param lg.maybe ptg ni kot sbb arini kepenatan dok membasuh langsir bagai :)

::EIDA:: said... [Reply to comment]

Erk? Pandainya buat popia...? Resepi please... hehehehhe~~

Ida nye biasa biasa je.. kitaorang wajib makan nasikk... =p

Nur Raihana Abd Rahim said... [Reply to comment]

sdp nmpk popia tuh

♥ ROS ♥ said... [Reply to comment]

Sedapnyer.. Bgla resepi sos popia tuh.. Pedas xpe, asben suka,,, kihkih :p terliur aih.. :p

Masya said... [Reply to comment]

dulu sy pun mcm tu .. tp sejak kawin.. sy pulak ikut stail family suami buka mesti makan nasi hihihihi.. hubby pulak ikut kt org mesti minum air panas x kirelah milo atau teh

Aishah Jahirah said... [Reply to comment]

sedap popia pedas..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...