Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, April 26, 2012

Dinner or breakfast ?



 kalau dah dasar pemalas tu. jangan la berani cakap apa2.
makan jela apa yang terhidang atas meja.
tapi tak boleh selalu la kan.
kang ada jugak yang start kereta, lepak kat mamak !
 kalau jadi macam tu, aku jugak yang makan hati Hehe
sekarang ni mood malas datang balik.
tapi aku layan sikit2 aje. . kalau layan sangat boleh jadi
aku makin tambah kilo !

ini dinner dan breakfast pada hari yang sama.
maklom la mak nak datang kan. so perlu abeskan stok yang ada dalam fridge.
nanti membebel pulak orang tua tu.
selalunya mak akan cakap,
".. aik, bulan lepas datang camni, bulan ni pon camni jugak ke. ?
atau,
".. apa benda ni along ooi, sampai keras kejong benda ni dok dalam peti ais !"
berpeloh wei nak jawab. tapi kadang2 aku sengih kan aje.
Jumaat malam mak nak datang lagi.
jadi harus la aku bersiap sedia.



 


4 luahan hati..:

Aida said... [Reply to comment]

samalah kak. kalaumaksaya datang peti sejuk memang kene kasi bersih.

kalo tidak, memang dia bersila depan peti sejuk tu.membersih sampai xde yang keras kojag tu.huhu

Riny said... [Reply to comment]

ha3...cqakap je kat mak..makin simpan makin sedap kot mak....he3...:)

qaseh johanna said... [Reply to comment]

hehe..itu yg kena siap sedia tu.. kang klu nk mnjawab jenuh berpeloh.. tp sy ok lg..adik sy plg teruk kena..sbb dia lg malas.. hoho

Masya said... [Reply to comment]

sedapplah ni.... nasib baiklah mak kt jenis tak kesahh.. x membebel sgt sbb dia tahu.. ank dia ni blk keje penat.. tp... rumah.. jgn harap mesti kene kemas.. kalau bersepah.. mmg dia bebl, lagi² blk.. silap² ayat dia keluar 'macam mane korang tidoo ni ... banyak baju tak berlipat..' padehal blk tu.. mmg tak guna untuk tdo kikikikiki.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...