Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, April 12, 2012

Pesta Petai . .



sebelom ni. . petai adalah makanan terlarang yang diharamkan
masuk ke dalam rumah. walaupon En. Boo Boo suka makan.
sebab aku tak suka bau toilet aroma petai !
tapi sejak nak pergi CH, aku memang idam nak makan petai.
kalau aku nak makan, memang kena beli la kan. Haha
gila kejam aku ni. . nak lepas tekak sendiri je kan. !

so, turun je dari CH via Tapah, kan ramai orang asli meniaga.
tapi sangat susah nak jumpa yang jual petai.
dah nak hampir dengan Lata Iskandar, ada la 1 gerai ni jual petai.
itupon adalah dalam 4ikat.
RM 15 untuk 7-8papan petai. owh. .  melampau sungguh !
tapi aku beli dengan harga Rm10 je.
bagaimana caranya, tak perlu bagitaw. . Hihi

 bila dah ada petai, apa lagi. . hari2 makan nasi ulam petai. .
mula2 makan yang mentah buat ulam, pergh ! !
lepas tu bau dia aku tak tahan, rebus pulak.
ok la, kurang la sikit bau petai ni. .
dan yang last sekali, buat sambal tumis ikan bilis.
letak petai banyak2 dalam tu.


 dan lepas ni, dah takde petai dah.
semalam masak bagi abes. lega. . .
lepas ni taknak request makan petai lagi.
cukup la dengan aroma yang menyengat hidung ni. .
tapi pagi ni buat nasi goreng, letak sikit
sambal petai yang tak abes semalam. mmm sedapp. .


 


6 luahan hati..:

Masya said... [Reply to comment]

suke petai jugakkk.... my feberat ulam okkk....

fazrulnoor said... [Reply to comment]

yekkkk hihihihi

Aziah said... [Reply to comment]

cer bakat petai tu.. layurkan aje kat dapo gas... vavava lagi sedap... bau dia pun kurang juge...saya pun peminat tegar petaiii... gggggrrr...

AIN NAZRI said... [Reply to comment]

kalau makan 'kerdas' lagi sedap terangkat.. ahahaha.. bau pon lagi power dr petai.. rasa pon lagi kick dari petai

eyza said... [Reply to comment]

eyza pun kalau pg CH mesti beli petai.. sedap kan.. petai kat sana besar2 ngan puas makan... tapi, kira awak beli mahal gak la.. ke sekarang memang dah mahal? hr tu eyza beli, 10 papan 5 hinggit jer... pueh hati...

qaseh johanna said... [Reply to comment]

eyza :: skrg ni kot dh mahal..org asli pon dh pndai demand.. nk pulak ade 1 kedai je yg jual petai ni..mmg xleh kurang la kn.. pepon,lepas gak la stkat nk mkn tu.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...