Step 1 |
memula kena basahkan swiss roll tu dengan air buah dari tin.
lembabkan je. tak perlu sampai banjir.
Step 2 |
tuang kastad + susu cair pada swiss roll yang dah dilembabkan.
biar sejuk sikit dalam 10minit.
Step 3 |
tuang segala buah-buahan dari dalam tin tu. nak lagi sedap.
letak le banyak2 buah tu. aku letak 1tin abes. pastu renjis2 dengan kismis nak bagi menarik.
Step 4 |
tuang jelly perisa Strawberi atas buah tadi. kalu nak lagi sedap.
letak yogurt buah atas jelly tu. tapi disebabkan aku tak makan yogurt.
camni pon dah di kira sedap. hehe.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
orang lain dah bertahun dah berkurun buat triffle ni. aku baru nak try..!
tapi takpe. dah dapat tender even baru wat pertama kali. hehe
mak suruh aku wat time angah kawen nanti.
sebagai desert pengantin. insyaALLAH. akan aku usahakan.
suke jugak bile wat sesuatu pastu terus dapat pujian kan. sape yang tak suke ye dak..??
tapi kalau orang lain buat dalam bekas kaca yang cantik2.
aku cuma buat dalam loyang yang dok buat puding @ agar2 je.
kat umah takde pulak bekas kaca jernih camtu.
godeh2 dalam kotak adiah kawen pon takde. sume jenis kaca putih. bukan jernih.!
nak kena p beli satu ni.. hihi
3 luahan hati..:
cedap nyer.. saya pon tak try wat ag..pah ni nak kena try wat la..hehe
lapar pula..
anon :: try le wat...mmg tak nyesal pny..
Post a Comment