Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 1, 2011

Folic Acid..kembali jadi temanku!



credit pic for sumijelly.com


Sempena arini 1 JUNE 2011. aku pon kembali mengamalkan pengambilan suplimen untuk preggy.

sebelom ni aku dah amek tapi aku stop sejak aku 'lepas pantang'..!! 

konon2nya takut nak preggy dalam waktu terdekat. nak rest 6bulan. lepas 6bulan. dah En. Boo Boo pulak diuji.

even En. Boo Boo masih lagi dalam keadaan camtu tapi aku perlu bersedia.

at least bile die dah kembali pulih. time tu aku punye persediaan dah mantopp..!! betol tak..??

buat masa ni aku amek dulu folic acid ni. mungkin start bulan depan aku akan tambah suplimen lain.

kami hanya mampu berusaha. tapi Allah yang tentukan di mana nak di letak kan rezeki itu.

tadi aku ade baca khasiat Folic Acid tu. menarik jugak la. sebelom ni aku taw makan je. hehe








 


4 luahan hati..:

AkUiStInI3 said... [Reply to comment]

knapa haritu stop makan folic acid? sy pon skrg asik lupa jer makan,, dah nak habis tp masih blum jugak preggy..hehehe..nasib badan..

qaseh johanna said... [Reply to comment]

lepas sy gugur tu..sy memang stop makan.. maklom la bunting pelamin..!!

takut jugak cepat lekat balik sbb doc nasihatkan pas 6bln br bleh preggy blk..

xpela..kite same2 belom ade rezeki.. =)

fifa said... [Reply to comment]

bgs2 mimie mmg kene mkn atleast 3months before pregnant..
oopps tapi ckp je lebih akk ni,,slalu je lupe mkn dulu sbb busy gile thp cipan..aissh,asyik nk rwat org,diri sendiri terabai..nasib2..

qaseh johanna said... [Reply to comment]

kak fifa :: xpela..asalkan skang ni dah de pengarang hati cam adam tu..

parents mane tak suke kan..?? bam bam je..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...