Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 17, 2012

Baki steamboat.. nak masak apa.?



 Disebabkan aku tak mampu nak pergi makan kat Seoul Garden,
so aku pon bersteamboat la kat rumah secara berjemaah dengan Angah.
lepastu ajak lagi sorang sepupu aku yang stay area Bukit Beruntung jugak..
bahan2 ditaja sepenuhnya oleh Angah.
so jangan komen banyak sangat la kan. makan dan sediakan air jela.
masalah sekarang ni ialah, bahan2 tu ada lagi.
banyak... yang dalam gambar tu adalah separuh dari kuantiti sebenar.
yang atas meja tu pon tak abes makan sebab banyak sangat.

aku ingat nak buat mee kari. tapi macam tak bes je makan santan dan berlemak 
ni malam2. macam tak sihat pulak. tapi nak masak apa ye.?
ada idea tak.? masakan yang sesuai untuk bebola yang pelbagai.
crabstick dan berjenis fishcake serta wantan.
kalau ikot bahan, mee kari la yang sesuai..





 


8 luahan hati..:

.:Mama Dhia:. said... [Reply to comment]

nak sihat wat sup jer..

fifa said... [Reply to comment]

Blog mimie da penuh dgn makanan blk ni..diet lg x..hehe

Umaira + Umar said... [Reply to comment]

u selalu ker mkn kat seoul garden??
opis sy dekat dgn seoul garden...kadang2 tu terjebak ke sana tanpa dirancang...mkn sampai tersandar dibuatnyer...Per2 pun kalo prepare sendiri steamboat ni best gak kan...pastu tersandar ramai2 kt rumah.ffuuuuuhhh!~

qaseh johanna said... [Reply to comment]

mama dhia :: sup dah selalu sgt..dh kembang tekak..hehehe itu yg nk cr kelainan..

qaseh johanna said... [Reply to comment]

kak fifa :: adeh..!! kena setepek! nnt sy buat post khas ye......

qaseh johanna said... [Reply to comment]

umaira :: ish..xpernah pon...bukan xnak p tp masa xde..suami sy keje ari sabtu..ahd plak dh malas nk kuar jauh2..lastly terperuk jela kat area rawang tu..hehe

AIN NAZRI said... [Reply to comment]

huhu makan kat seoul garden tu murah kalu ada student kad.. jd dapat flat price yg cheaper dr harga asal.. hehehe

eerrmm bebahan tu ye.. masak ler mee bandung.. or cantenese yee mee + wantan sop chinese style.. or wantan yee mee sop.. atau buat rencah nasi + mee goreng.. heh heh

hotbabes said... [Reply to comment]

potong suma tu, wat sup.. makan macam tu jer.. ala2 korean.. hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...