Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 3, 2012

Pemuas Nafsu




Cheese cake. inilah pencemar diet yang sebenar. cuti lama2 kat rumah, tak kemana,
memang aku bahan En. Boo Boo cukup2 untuk ke Jusco Rawang yang baru buka 2minggu.
aku cuti 3hari, En. Boo Boo pulak hari2 kerja. mana tak bosan. sebagai balasan,
malam2 wak aku round2 Jusco. dah kebetulan parking tengah free lagi kan.
jangan la nak mensia2kan nya. mari le mengirai duit kat Jusco tu.

dalam banyak2 benda yang aku makan dan beli, cheese cake ni salah satu darinya.
bukan aku makan sangat pon. sebab aku bukan penggemar cheese tapi saja dengki.
tengok dari jauh macam sedap, gebu. amek la sebijik. tak beragak tu, bukan sepotong
tapi sebijik. lastly dok keras dalam peti ais. adik2 datang, aku potong dan hidang. senang.


ini pon salah satu kek yang ada kat umah. saja buat hari Sabtu aritu.
sebab aku kan tak masak, so biar la ada benda kudap2 dalam peti ais nun. takde la
orang dalam rumah ni merayap kelaparan. tapi aku buat ni tak guna biskut marie. 
aku olah apa yang ada dalam rumah jela. malas nak keluar pon. guna cream craker Jacob.
adunan sama cam orang lain tapi aku tak letak susu pekat. guna susu kotak Choclate.
lebihkan serbuk koko dan kurangkan milo. agak jela. dah nampak serupa cam orang lain,
kira ok la tu kan. janji rasa lebih kurang walaupon tawar sikit. untuk kesihatan.
bagus.. bagus.. belom sempat sejuk dah kena potong, nak cakap apa lagi kan.






 


3 luahan hati..:

iz said... [Reply to comment]

rajin masaknya..
hehe
kek nampak sedap =)
nampak jela boleh..nak rasa..harapan ler..kui3

Aki said... [Reply to comment]

patut tak kurus lagi biarpun aku cuti 2 minggu.. ha ha ha.. dah kurang brape dah skrg??

Noli@Ibu Wafa said... [Reply to comment]

yg bawah tuh nmpak sedap..nk masuk dapo gak la..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...