Hayat SINGGAHSANA Beta..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 18, 2012

BERITA TERGEMPAR :: Pengakuan Berani Mati !!



Haaaa,, tu diaa..!! memang Kak FiFa adalah orang kedua yang berani 
tegur aku camni. terima kasih Kak Fifa :)
orang pertama dah tentu la En. Boo Boo kan.
sejak kebelakangan ni, tengok aku lain macam je punya masak..
maklom la, habis duit beli treadmill tapi dah sebulan tak dipanjat!!
mau orang tu tak rasa nak pitam. ! Hehe
 semalam, lepas ja baca komen Kak Fifa ni,
terus aku terjah farmasi kat rumah. semata2 nak pergi timbang berat.
lagipon ada gak nak beli ubat batuk + selsema kat Chik.
naik je penimbang, haaa.. amek!!
naik hampir 1kg!! mau tak meroyan aku kat farmasi tu.
En. Boo Boo pon tak taw citer ni. aku buat diam!
nanti kena perli. tapi dia akan taw gak sebab dia suka baca blog ni senyap2. :)

 macam yang aku pernah cakap, Chik kan stay dengan aku sekarang ni.
kesian kat dia kalau aku tak masak sebab dia jenis pemakan.
apa saja aku masak, dia takde komen, makan je.
balik malam2 dalam kol11 camtu pon, dia still makan lagi.
sebab dia tak makan kat tempat kerja.
pagi aku buat sarapan, dia makan, tengahari dia tak makan.
malam balik rumah baru makan.. kalau aku tak masak,
dia nak makan apa..?
dan aku punya sebab kenapa berat boleh naik.
aku pantang kalau masak tapi tak makan. sepanjang tempoh
permulaan aku diet, mana ada aku masak malam. sarapan
pon kadang2 je. En. Boo Boo tabah je dengan aku time tu..
nak tak nak kena la terima kan, konon2 isteri nak diet.
nak feeling2 kurus dan cantik macam Maya Karin.
gila tak bagi sokongan ! mau isteri naik sawan kan.. Hehe

so bila Chik ada dengan aku, aku pon mula masak balik.
setiap hari lepas balik kerja aku akan masak. walaupon cuma roti telor.
aku tetap masak. dan bila dah masak, aku pon mula makan. malam pulak tu.
semua benda aku bedal. tak kira dah berlemak ke,
bergoreng ke. semua aku sesah.
takkan hari2 aku nak masak oat kat Chik, mau kurus pulak budak tu.
silap2 mak aku kat kampung berendam air mata,
tengok anak jantan nan sorang dia dah kurus duduk dengan Along !

tapi semuanya salah aku jugak. aku makan walaupon ada had
tapi aku tak sertakan dengan senaman. aku makan je.
semua jenis makanan yang aku avoid dulu, aku amek balik.
takde had untuk makan cuma kuantiti je kurang. bila dah jadi
camni, mau berat tak naik! kena la terima, cuma aku belom mengalah lagi.
aku akan kembali berusaha sebab 9 Februari ni aku kena
jumpa dietitian dan 13 Februari ada appoiment dengan
gynae. malu kot kalau berat naik sedangkan sebelom ni dah konsisten
je penurunan berat aku. nampaknya kena kembali bertegas dengan
diri sendiri. jangan manja2 lagi.!
aku boleh buat, macam yang <DI SINI>



 


4 luahan hati..:

::EIDA:: said... [Reply to comment]

Chaiyokkk!!

AIN NAZRI said... [Reply to comment]

hehehe tahu xpe.. kan pekasam tu dah jd betol2 pekasam.. hik hik..
masak tu boleh meme, cuma jamah jerk sikit buat lepas rasa.. mula2 mmg susah.. tapi lama2 should be ok kan..

teruskan exercise.. pikir tuk dpt baby ajerk.. inga baby ingat diet tapi sila laa masak jugak.. kena byk bersabar dan bersemangat ye..

Nur Raihana Abd Rahim said... [Reply to comment]

mimie..kuatkan iman!!!

fifa said... [Reply to comment]

Mie..hehe jgnla terasa pape ye..saje je tnya tu..as a doc n as a friend..pray for u yang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...